Yuni Yoshida is creatief met fruit

Yuni Yoshida
Alle afbeeldingen © Yuni Yoshida

Hoe schil jij je fruit? De kans is groot dat het resultaat niet zo mooi en bijzonder is als bij de Japanse kunstenaar/art director Yuni Yoshida. Zij schilt fruit zodanig dat het kleine kunstwerkjes worden.

Het blijft overigens niet bij schillen alleen. Kijk maar eens goed naar de stukken citrus hierboven. Deze lijken misschien in eerste instantie vooral heel handig geschild, maar bij nader inzien zijn de ‘edelstenen’ ingenieus opgebouwd uit verschillende stukken fruit. Alles is door Yoshida met de hand (en een scherp mes) gedaan. Er is hier dus geen sprake van digitaal gemanipuleerde beelden.

Kleuren

Bij het creëren van dit soort kunstwerkjes is dus niet het goed hanteren van een mes belangrijk, maar ook het zorgen dat je fruit in bezit hebt met net even andere kleuren. De vruchten kunnen dus allemaal even rijp zijn. Het verschil zorgt dat de kleur van de schil en het vruchtvlees net even anders is. Met dit verschillen maakt Yuni Yoshida de mooie edelstenen van fruit.

Naast het werken met fruit is Yuni Yoshida ook recent bezig met bloemen. Deze weet ze zo te arrangeren dat ze de suggestie van fruit wekken. Ook weer erg mooi gedaan. Tot slot is er ook nog een grappig paar schoenen gemaakt van watermeloen en twee vorkjes. Meer werk van Yuni Yoshida kun je bekijken op haar Instagram of in het archief van Mixed Grill.

Yuni Yoshida

Yuni Yoshida

Yuni Yoshida

Yuni Yoshida

Yuni Yoshida

Yuni Yoshida

Yuni Yoshida

Yuni Yoshida