Boxlapse deelt heerlijk rustgevende timelapses van planten

Van de zaden van planten, bomen en verschillende soorten fruit kun je thuis weer iets nieuws kweken. In een paar maanden tijd verander je een zaadje of nootje in een plant of soms zelfs een kleine boom. Videokanaal Boxlapse deelt de mooiste voorbeelden in de vorm van een heerlijk rustgevende timelapse.

Timelapse-beelden vinden we sowieso erg fijn om ter ontspanning naar te kijken. Zeker als het dan ook nog eens gaat over hoe je thuis zelf een boompje kan maken van een een eikel of hoe er uit een zaadje van een pitaja (drakenfruit) een cactus groeit. Erg mooi om te zien. Het toont ook meteen de connectie met de natuur die veel mensen zijn verloren. We hebben vaak geen flauw idee hoe de planten, struiken of bomen eruitzien en waar het fruit dat we eten aan groeit.

Mango

Naast de eik en de pitaja hebben we ook een video over een van onze favoriete soorten fruit: de mango. Met een beetje geduld en liefde kun je van de pit van de mango een prachtige plant maken. Heeft een van de video’s van Boxlapse je geïnspireerd en wil je zelf aan de slag? Doe dan wel wat onderzoek van te voren over de beste manier om te kiemen en hoe je de plant moet verzorgen.

Een mooi voorbeeld van een plant die je thuis kunt kweken uit een pit is de avocado. We schreven eerder hierover een handige gebruiksaanwijzing.