Zwarte versie van het ultieme whiskyglas van Norlan

beste whiskyglas ter wereld

Eerder schreven we al dat Norlan het beste whiskyglas ter wereld maakt. In 2018 willen we je voorstellen aan een bijzondere uitvoering van dit glas.

Wat het Norlan Glas zo bijzonder maakt, is de vorm. Aan de buitenkant zie je daar al iets van, maar het is de binnenkant die voor de magie zorgt. Door de speciaal ontworpen patronen aan de binnenzijde zullen de geuren, als je de whisky subtiel in het glas walst, nog beter vrijkomen dan bij een regulier glas. De golfbeweging in het glas zorgt dat de ethanol in de whisky sneller verdampt. Als gevolg hiervan ruik je beter de ware tonen van de whisky. De vorm van het Norlan Glass zorgt er tevens voor dat deze tonen optimaal je neus bereiken.

Blindproeverij

Al veel whiskyliefhebbers zijn inmiddels overgestapt op het Norlan Glass om zo nog beter goede whisky’s te kunnen proeven. Speciaal voor blindproeverijen is er een editie van het glas met een matzwarte buitenkant. Zo is de kleur bij het proeven niet van invloed en zullen reuk en smaak een belangrijkere rol spelen. De zwarte glazen van Norlan zijn online te koop voor een prijs van $58 voor een set van twee. Een set van twee reguliere glazen is 10 dollar goedkoper.

beste whiskyglas ter wereld

beste whiskyglas ter wereld

beste whiskyglas ter wereld

beste whiskyglas ter wereld