Whisky smaakt nog beter in een Norlan Glass

Norlan Glass

Van een goede whisky wil je optimaal kunnen genieten. Daarom bestaat het proeven van whisky uit een ritueel waar, naast het proeven, ook het ruiken en kijken een rol spelen. Het Norlan Glass helpt deze twee factoren te verbeteren.

Er zijn meerdere soorten glazen waaruit men whisky drinkt. De bekendste zijn de tumbler en Glencairn. Vooral de laatste is vaak de eerste keuze bij serieuze proeverijen. De makers van het Norlan Glass zijn van mening dat hun glas nog beter is en er bovendien ook nog eens beter uitziet.

Dubbele wand

Het geheim van de Norlan zit ‘m in de dubbele wand. Hierdoor is het glas aan de buitenkant vooral mooi en ligt het goed in de hand. Aan de binnenkant zit een glas dat door zijn vorm zorgt dat de geuren en de smaken van de whisky optimaal tot zijn recht komen. Dat is vooral te danken aan de ribbels op de bodem die de vloeistof laat golven wanneer je het glas ronddraait.

De Norlan is te koop in een set van twee glazen voor 42 Britse Pond. Niet goedkoop, maar dat is een fles goede whisky ook niet.

Norlan Glass