3 tips bij de aanschaf van jouw nieuwe auto

droomauto

Het rijden van een mooie luxe auto is voor velen een droom. Er zijn zoveel opties maar er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. In deze blog geven wij jou tips hoe je in jouw droomauto kunt rijden door middel van leasen of een lening. Kom er achter welke optie voor jou het beste is!

Geld lenen

De eerste optie is geld lenen voor een auto. Tegenwoordig betalen we bijna alles achteraf en kunnen we vaak aflossen in termijnen. Een goede optie voor het kopen van een auto is het nemen van een geldlening. Het voordeel van een lening voor een auto is dat je de auto in een keer kan afbetalen. Maar er zit ook zeker een nadeel aan het lenen van geld kost ook geld. Je betaalt namelijk een rentepercentage over het geleende bedrag bij het aflossen. Momenteel is de rente erg laag en heb je dan ook de laagste rente garantie. Het is op dit moment dus redelijk goedkoop om een lening af te sluiten, wat het dus een goede optie maakt als je een mooie nieuwe auto wilt kopen.

Financial lease

Financial lease is net even wat anders dan private lease. Bij private lease wordt je namelijk nooit eigenaar van de auto en lever je de auto in bij afloop van het contract. Daarnaast betaal je een bepaald bedrag per maand waarbij de onderhoudskosten en bepaalde verzekeringen al bij inbegrepen zijn. Bij financial lease ben je direct economisch eigenaar van de auto. Het voordeel is dat je meer vrijheid hebt in het gebruik en de onderhoud. Daarnaast is het voor ondernemers aantrekkelijk omdat de rente en andere kosten aftrekbaar zijn en de btw is terug te vorderen. Een nadeel van financial lease is dat je wel zelf verantwoordelijk bent voor veel kosten zoals het onderhoud wat bij private lease wel inbegrepen zit. Maar bij financial lease kun je wel zeggen dat de auto daadwerkelijk van jou is! Aan elk contract zitten natuurlijk voorwaarden verbonden en bij financial lease is dat niet anders. Bij dit contract geldt dat de auto dient als onderpand van de lening net als een huis dat is bij een hypotheek. Als je meerdere keren de maandelijkse lasten niet kan dragen dan heeft de leasemaatschappij het recht om de auto terug te eisen.

Kortom, er zijn genoeg opties om jouw droomauto te kunnen aanschaffen zonder dat je daar eerst een groot bedrag voor hoeft te sparen. Waar wacht je nog op?