Aston Martin en Bowmore maken unieke fles whisky

Bowmore x Aston Martin

Een bijzondere samenwerking tussen een prachtig automerk en een befaamd whiskyhuis. Aston Martin en Bowmore hebben samen een unieke whisky op de markt gebracht.

De Black Bowmore DB5 1964 is iets voor de serieuze liefhebbers. De reguliere Black Bowmore 1964 is een van de meest gezochte en zeldzaamste single malt whisky’s ter wereld. Bij deze samenwerking is gekozen om deze whisky te verpakken in een opvallende fles. Deze bestaat namelijk voor een deel uit een zuiger van de iconische Aston Martin DB5.

Zeer exclusief

Zo komen dus een van de mooiste whisky’s en een van de mooiste auto’s ter wereld op één plek. Zeer begerenswaardig, maar ook zeer exclusief. Er zijn maar 25 flessen gemaakt en die worden verkocht voor een prijs van £50.000 GBP (dik 55.000 euro). Voor de meeste mensen zal het dus blijven bij dromen over een klein slokje of een dram.

De Black Bowmore 1964 heeft gerijpt op first fill Oloroso-vaten van het gerespecteerde sherryhuis Williams & Humbert. Dit geeft de whisky een diepe, donkere kleur. Je ruikt dan vervolgens rijpe, tropische vruchten, karamel en een beetje tabak. De smaak brengt intense tonen van mango, passievrucht en honing met daarbij tonen van koffie en tabaksrook.

Heb je interesse in een fles, dan kun je dat kenbaar maken via een formulier op de website van Bowmore.

Bowmore x Aston Martin

Bowmore x Aston Martin