Welke accessoires mogen er niet ontbreken in jouw auto?

in de auto

Koop ook deze accessoires voor je auto

Wil je een nieuwe Occasion kopen of een andere auto en ben je benieuwd welke accessoires er niet mogen ontbreken in jouw auto? Wij zochten uit welke accessoires zeker handig zijn om te hebben als je een auto aanschaft. Dit zijn accessoires waarmee je ofwel jezelf ofwel anderen kunt beschermen. Lees snel verder en ontdek welke accessoires je zeker moet kopen voor de auto.

Gevarendriehoek

Koop je bijvoorbeeld een auto bij viaBOVAG auto’s, dan is het van belang je auto van veiligheidsaccessoires te voorzien. Zorg ervoor dat je altijd een gevarendriehoek hebt. Een gevarendriehoek is ook wel een lange rode reflector die je tot een driehoek kunt omvormen. Deze zet je op de weg naar indien je te maken hebt met pech en wordt gebruikt om andere weggebruikers te waarschuwen.

Veiligheidshesje

Een veiligheidshesje is in Nederland niet per se verplicht, maar wel erg handig om in de auto te hebben. Zorg ervoor dat je voor elke inzittende een veiligheidshesje hebt. Als je dan een keer stil komt te staan langs de weg, zullen jij en andere inzittenden beter opvallen en zichtbaar zijn voor andere weggebruikers. Dit kan de kans op ongevallen vele malen verkleinen. Vooral ‘s avonds en ‘s nachts zijn veiligheidshesjes een ideale uitkomst.

Reservelampen

Ook hoef je in Nederland geen reservelampen in de auto te hebben. Echter is het wel belangrijk om deze te kopen. Stel dat je lamp kapot is en je wordt aangehouden door de politie, dan zullen veel agenten je ter plaatse je lamp laten vervangen. Het is ideaal als je dit dan ook ter plekke kunt doen, zodat je geen bekeuring of een proces-verbaal krijgt.

EHBO kit

Zorg er altijd voor dat je een EHBO kit in je auto hebt liggen. Zeker als je op vakantie gaat naar het buitenland. Stel dat er een ongeluk plaatsvindt of je een ongeluk ziet gebeuren waarop je actie wilt ondernemen, heb je alle middelen ter beschikking om een gewonde of jezelf te kunnen behandelen. Tevens is in diverse landen een EHBO kit verplicht. Denk hierbij aan Griekenland, Turkije, Duitsland, België, Slovenië, Oostenrijk, Tsjechië, Kroatië en Hongarije.

Reddingsdeken

Als je een uitgebreide EHBO kit hebt, zal er misschien al een reddingsdeken in aanwezig zijn. Echter zal deze vaak ontbreken in een kleine EHBO kit of verbandtrommel. Daarom is het zeker aan te raden om een losse reddingsdeken aan te schaffen en deze in je auto te leggen. Met deze deken kun je namelijk echt levens redden. Denk aan wanneer je in de winter noodgedwongen in je auto moet overnachten.

Reservewiel

Zorg er ook voor dat je een reservewiel bij je hebt. Zeker als je een lekke band hebt, kun je deze snel vervangen door middel van een reservewiel. Veel hulpdiensten beschikken echter over diverse banden waarmee je veilig naar huis of je bestemming kunt rijden. Echter ben je minder tijd kwijt dan wanneer je de band zelf ter plaatse vervangt.