adidas maakt de sneakers uit The Life Aquatic

The Life Aquatic With Steve Zissou

In de film The Life Aquatic With Steve Zissou heeft Bill Murray sneakers aan die exclusief voor de film waren gemaakt. Aan die exclusiviteit is nu een einde, want adidas heeft 100 extra paar laten maken.

Deze 100 paren van de adidas Rom Zissou werden afgelopen weekend verkocht tijdens het We Love Green festival in Parijs. Daar was een optreden van de Braziliaanse zanger Seu Jorge, die in de film de rol van Pelé Dos Santos speelt en ook op de soundtrack is te horen. Waarschijnlijk zijn de schoenen allemaal verkocht. Hopelijk heeft adidas nog een voorraad achter de hand voor een bredere release.

Ontwerp uit de jaren 50

Deze versie van de klassieke sneaker is niet alleen interessant voor fans van het werk van Wes Anderson of Bill Murray. Het ontwerp van de Rom stamt uit de jaren 50. In die tijd was een leren trainingsschoen heel bijzonder. De meeste sporters droegen canvas gympen, zoals de Chuck Taylor van Converse. Door zijn unieke materiaalgebruik bleef de adidas Rom zeker 2 decennia een populaire schoen onder sporters.

De adidas Rom Zissou kenmerkt zich door de twee tinten blauw in de strepen en de contrasterende gele veters. Mooi detail is de naam Zissou in gouden letters. Ook heeft dit paar schoenen een eigen doos met het logo van Team Zissou, welke ook in de film te zien is.

The Life Aquatic With Steve Zissou

The Life Aquatic With Steve Zissou

The Life Aquatic With Steve Zissou

The Life Aquatic With Steve Zissou