adidas Hamburg – Made in Germany

adidas Hamburg MIG

adidas brengt de iconische Hamburg uit 1983 opnieuw uit. Deze keer in een luxe versie die gemaakt is in Duitsland.

Ik probeer met het kopen van kleding altijd te letten op het land waar het is gemaakt. Vooral omdat ik niet wil dat mijn kleding is gemaakt door kinderen in een sweatshop met slechte omstandigheden. Helaas gaat mijn liefde voor sneakers slecht samen met deze ethische afweging. De grote merken laten hun sneakers grotendeels maken in lagelonenlanden in Azië.

Gemaakt in Duitsland

New Balance is daarop een positieve uitzondering. Zij hebben een groot aanbod van sneakers die gemaakt zijn in de UK of VS, al laten zij hun goedkopere modellen ook in Azië maken. Een tweede merk dat af en toe een stap in de goede richting zet is adidas. Af en toe brengen ze modellen uit die in Duitsland of Frankrijk zijn gemaakt. Een mooi voorbeeld is deze adidas Hamburg. Deze is niet alleen in Duitsland gemaakt, maar daarbij hebben ze ook nog eens leer van zeer hoge kwaliteit gebruikt.

De klassieke sneaker met de kenmerkende gum-zool zal te koop zijn in twee mooie kleuren: Navy en Burgundy. De eerste kleur is afkomstig van de allereerste versie van de Hamburg en het mooie donkerrood is afkomstig van het stadswapen van de gelijknamige stad. Dit wapen is ook achterop de schoen te zien.

adidas Hamburg MIG

adidas Hamburg MIG

adidas Hamburg MIG

adidas Hamburg MIG

adidas Hamburg MIG

adidas Hamburg MIG

adidas Hamburg MIG