Parley en adidas maken duurzame hardloopschoen

duurzame hardloopschoenen

Wat te doen met al dat afval in de zee? Steeds meer bedrijven zoeken naar een oplossing voor dit vraagstuk. Een daarvan, Parley for the Oceans, is een samenwerking aangegaan met adidas.

Twee jaar geleden begonnen ze met ambitieuze plannen en inmiddels zijn de eerste schoenen op de markt. Binnenkort volgt een tweede collectie die bestaat uit de adidas UltraBOOST 3.0 in een erg mooie lichtblauwe kleur. adidas noemt de kleur Ice Blue.

Het gebreide bovenwerk van deze erg fijne hardloopschoenen is voor een deel gemaakt van afval uit onze oceanen. Om precies te zijn: restanten van kapotte vissersnetten. Deze zijn tegenwoordig van een stevig kunststof. In de zee eindigen de stevige vezels op allerlei plaatse waar ze niet thuishoren.

1 miljoen paar schoenen

Parley vist dit afval op en verwerkt ze tot een vezel. Samen met adidas is de deal gemaakt om maar liefst 1 miljoen paar schoenen te maken waar deze vezel in is verwerkt. Dit ambitieuze streven is deel van de A.I.R. Strategy van Parley: Avoid, Intercept, Redesign.

Doe je voeten en de zee een plezier en koop een paar van deze schoenen. Ze zijn heerlijk om op te rennen, maar kunnen ook heel goed in je vrije tijd worden gedragen. Deze Parley x adidas UltraBOOST 3.0 Ice Blue zal in juli te koop zijn.

duurzame hardloopschoenen

duurzame hardloopschoenen

duurzame hardloopschoenen

duurzame hardloopschoenen

Foto’s: Sneakers.fr