De Apocalyps volgens kunstenaar Enrico Lambiase

De Openbaring van Johannes is al eeuwenlang een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars. Enrico Lambiase geeft er een moderne draai aan door er een video over te maken.

Enrico Lambiase is een filmmaker, motion designer en visual effects artist uit Londen. Naast werk in opdracht maakt hij regelmatig vrij werk, waarvan de video Come and See het meest recente voorbeeld is. Voor deze korte film werkte Lambiase het idee uit dat het einde der tijden waarschijnlijk gepaard gaat met biologische en chemische oorlogsvoering. De gevolgen daarvan zullen de wereld, zoals we deze nu kennen, onherkenbaar verminken. Naar zo’n post-apocalyptische wereld neemt Enrico Lambiase ons mee in deze video.

Magneet

Om de animaties vloeiend te laten verlopen, heeft Lambiase magnetische klei gebruikt. Deze magnetic putty kun je laten bewegen met behulp van een magneet. Dankzij time-lapse zien de bewegingen er vloeiend uit, maar ondanks dat zijn er ook scènes die geheel met de computer zijn gemaakt. Hieronder kun je zien hoe de video tot stand is gekomen.