ARTIS leeft! in nieuwe video van Christian Borstlap

artis leeft

ARTIS is meer dan een dierentuin. Het is een plek waar het leven centraal staat. Van de reusachtige olifanten tot de kleinste vlinders, overal in ARTIS vind je leven. Maar wat is leven nu precies? Ontwerper Christian Borstlap laat het zien.

Deze ontwerper is een oude bekende van ARTIS. Zo is hij bijvoorbeeld één van de geestelijk vaders van Artis de Partis. Dit keer heeft Borstlap een video gemaakt waarin hij zijn visie op het leven geeft. In de video ARTIS leeft! krioelt het van het leven. Leven dat je misschien niet in die vorm kent, maar wel zeker herkent.

Vjeze Fur

Hopelijk vermaakt de video niet alleen, maar zet deze ook aan tot nadenken. Bijvoorbeeld over de rol van de mens in de natuur. Het lijkt misschien niet zo, maar ook wij zijn deel van de natuur. Alleen zijn we als mens zo dominant dat de rest steeds verder ondergeschikt raakt. Waarschijnlijk herken je zijn stem, maar voor een ieder bij wie het kwartje niet direct valt: de stem in de video is van Freddy ‘ Vjeze Fur’ Tratlehner. Het vertelt je alles over het leven en de natuur.

ARTIS wil graag deel zijn van die natuur. Een dierentuin is allang niet alleen een plek meer waar je naar exotische dieren kunt kijken. ARTIS laat zien wat natuur is en wat onze rol daarin is. Een bezoek moet aanzetten tot nadenken en leiden tot discussie. Een discussie over het leven.