Balenciaga maakt lelijk cool met de Triple S

De Triple S van Balanciaga

Onder leiding van ontwerper Demna Gvasalia is Balenciaga de laatste tijd één van de meest toonaangevende merken in modeland. De grootste hit van komend najaar gaat deze sneaker worden: de Balenciaga Triple S.

Grote, lompe sneakers met veel details en een enorme zool zijn al een tijdje een trend. Denk maar aan de Ozweego III die Raf Simons voor adidas ontwierp. Of de nieuwste Yeezy Runner van Kanye West. De ultieme sneaker in deze stijl is echter afkomstig van Balenciaga.

Foto’s van de Triple S waren er al een tijdje, maar nu is er officiële informatie waar de fans wat aan hebben. Zo is bekend geworden dat de schoen vanaf 21 september te koop is voor de prijs van 795 dollar (ja, we hebben het hier over haute couture!). Je kunt kiezen uit vier kleurstellingen: rood/blauw/grijs, geel/groen/grijs, zwart/rood en grijs.

Samenvoegen

Demna Gvasalia stelde de schoen samen door typische elementen van sportschoenen uit drie disciplines samen te voegen. Waar andere ontwerpers van alles zouden weglaten, heeft Gvasalia dat bewust niet gedaan. De sneaker, en dan de zool in het bijzonder, lijkt zo te bestaan uit onderdelen van verschillende schoenen.

Ook heeft hij de Triple S bewust een gebruikt uiterlijk gegeven. Alsof de schoenen al een paar jaar in de kast hebben gestaan. Het resultaat is één van de meest spraakmakende ontwerpen van de laatste tijd.

De Triple S van Balanciaga

De Triple S van Balanciaga

De Triple S van Balanciaga

Volg ons op Facebook