Sofa gemaakt van oude kleding van Balenciaga

Balenciaga-bak

Steeds meer kledingmerken zijn op zoek naar manieren om zo weinig mogelijk afval te produceren. Balenciaga heeft hiervoor de hulp ingeroepen van Harry Nuriev van Crosby Studios. Hij ontwierp een bank met daarin oude kleding.

Ieder seizoen blijft het merk met kleding zitten dat op één of andere manier niet te verkopen is. Bijvoorbeeld omdat het stuk is of niet aan de gewenste kwaliteitseisen voldoet. Dit soort items hebben een plek gekregen in de Balenciaga Sofa. Dit is een doorzichtige bank die gevuld is met de afgedankte kleding.

Upcyclen

Dankzij dit slimme ontwerp heeft de kleding plots weer waarde gekregen, alleen niet meer in de vorm waarvoor het oorspronkelijk bedoeld was. Hierdoor is het voor Balenciaga mogelijk om de onverkoopbare voorraad te upcyclen. Een mooie stap in de richting van een circulaire economie.

Behalve een slimme oplossing is de Balenciaga Sofa nu vooral een middel om het gesprek over duurzaamheid op gang te brengen. Ze willen andere modehuizen en ontwerpers uitnodigen om ook over dit onderwerp na te denken. De bank is daarom te zien op designbeurs DesignMiami.

Balenciaga-bak

Balenciaga-bak