Bamboe kleding voor hem en haar

Bamboe infographic

De bamboevezel, oftewel bamboe is een fijn materiaal dat in 2001 door Chinese studenten aan de Universiteit van Peking werd gebruikt in een kleding-experiment. ‘’Hoe kun je met een snelle reactie van de poriën en een niet werkende anti-transpirant deodorant toch nog het zweten bestrijden?’’ Dit was het uitgangspunt van de Chinese studenten om de vezel nader te bekijken.

Uit hun onderzoeken en experimenten bleek al snel dat bamboe zeer geschikt is. Bamboekleding heeft veel voordelen vergeleken met kleding van katoen. Wil je weten welke voordelen bamboekleding voor jou heeft? Lees dan snel verder!

Zijdezachte sokken

Er zijn belangrijke voordelen voor het dragen van bamboe sokken in plaats van katoenen sokken. De belangrijkste voordelen zijn:

– Zijdezacht en dus minder kans op blaren.
– Koel in de zomer, warm in de winter.
– Langer frisse en droge voeten.
– Fijn voor de gevoelige/allergische huid.
– Geweldige pasvorm, geen voelbare teennaad.
– Milieuvriendelijk.

Genoeg redenen om bamboe sokken te gebruiken.Er zijn twee varianten beschikbaar: Lage sneakersokken en hoge sokken. Als je bijvoorbeeld sneakers aantrekt, dan kan je gebruik maken van de sneakersokken. Ben je wat zakelijker gekleed? Dan kan je gebruik maken van de lange sokken. De vorm is anders, maar het materiaal en de voordelen zijn hetzelfde.

Ondergoed voor dames

Fijn ondergoed zorgt voor een goed gevoel. De perfecte pasvorm en kwaliteit zijn de belangrijkste eigenschappen van bamboe ondergoed. Bamboe ondergoed is in verschillende vormen en maten beschikbaar. De dames kunnen kiezen uit slips, strings en hipsters. Voor de heren zijn er bamboe boxershorts in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Wat maakt de bamboevezel zo uniek?

De voordelen voor zowel de sokken als ondergoed zijn hetzelfde. Bamboe kleding biedt niet alleen voordelen voor de drager, maar ook voor het milieu.

De belangrijkste voordelen voor de drager zijn:
– De stof valt soepel en voelt zijdezacht aan. Dit komt door het ronde oppervlak van de bamboevezels. Je zult dus altijd een hoog draagcomfort hebben!
– Bamboetextiel zit warm, maar is daarnaast tevens ademend. Tijdens de zomer houdt het je koel en in de winter houdt het je warm.
– De bamboevezels kunnen zo’n 70% meer vocht absorberen in vergelijking met katoen.
– Bamboe is van nature UV-beschermend en filtert circa 98% van de schadelijke UV-stralen.

De belangrijkste voordelen voor het milieu zijn:
– Bamboe heeft voldoende aan natuurlijk regenval, terwijl katoen zo’n 2.6% van het wereldwijde waterverbruik nodig heeft.
– Bamboe heeft geen bestrijdingsmiddelen nodig, terwijl katoen 25% van de bestrijdingsmiddelen gebruikt.
– Bamboe produceert tevens 20 keer meer textielvezels per hectare in vergelijking met katoen. Zeer efficiënt dus!
– De bamboeplant produceert 35% meer zuurstof en verwerkt 2 keer meer CO² dan een normale boom.
Kortom, de bamboevezel kent zowel voordelen voor de drager als het milieu. Hoe denk jij nu over deze duurzame bamboekleding?