Benjamin Shine maakt gigantisch doorschijnend portret

Quietude is de titel van het laatste werk van multidisciplinair kunstenaar Benjamin Shine. Het is een vervolg van de serie Flow, waarin hij met tule indrukwekkende portretten maakt.

Normaal gesproken zijn deze portretten kwetsbaar en alleen geschikt voor vertoning binnenshuis. Dit exemplaar is echter gemaakt van gerecycled polyetheen, waardoor het niet alleen stevig is, maar ook weerbestendig. Het heeft daarom een mooie plek gekregen in de tuinen van het Ritz Carlton Resort in Marana, Arizona.

Woestijn

Daar gaat het werk een prachtige interactie aan met de omringende Sonorawoestijn. Het zonlicht doet de kleur van Quietude gedurende de dag veranderen van felroze tot het dieprode kermes. De sculptuur is ontstaan door een net van de kunststof te vouwen en te duwen tot de gewenste vorm. Het werk is maar liefst 5 meter hoog en 2.5 meter breed.

Het werk is tot stand gekomen in samenwerking met mindbodygreen, een medium dat zich inzet voor een gezonde lifestyle. Zij organiseerden in het resort hun jaarlijkse wellness-congres. Wil je meer prachtig werk van Benjamin Shine zien? Volg hem dan op Instagram.

Quietude

Quietude
Foto’s: Benjamin Shine