Een zachte huid begint bij jezelf en je verzorging

zorg voor je huid

Niet iedereen eet elke dag de schijf van vijf. Voor sommige mensen kan dit tot een tekort of teveel aan vitamines leiden en heel soms heeft dat vervelende bijwerkingen. In dit artikel zullen we het niet alleen hebben over de tekorten of overschotten, maar ook over hoe je dit kunt voorkomen en hoe je je lichaam in optimale conditie houdt.

Wat doet een tekort met je?

Neem nu bijvoorbeeld Vitamine A. Het komt vrijwel over de hele schijf van vijf voor en is te vinden in bijna elk natuurlijk alternatief. Met natuurlijk bedoelen we groente, fruit en vleeswaren. Om een goed gebalanceerd leven te leiden is het verzorgen van je lichaam aandachtspunt nummer een. Hoe beter je dat bijhoudt, hoe optimaler en beter je zelf ook in het leven staat.

Bij een tekort aan deze vitamine, zul je last krijgen van huidproblemen, nachtblind raken of de glans in je haar verliezen. Bij hele grote tekorten kun je zelfs tijdelijk of helemaal blind worden, maar dan moet je het wel heel gek maken. Wat veel mensen niet weten, is dat de huid een orgaan is. Orgaanfalen is nooit een goed onderwerp, dus het is niet heel vreemd te melden dat er goede aandacht aan de voeding moet worden besteed.

Bij een overschot is een aantal van de bijwerkingen hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid. Ondanks dat deze klachten maar van tijdelijke aard zijn, is het geen aangename belevenis. Sommige mensen krijgen hoofdpijn, doen daar niks aan of pakken wat water en later loopt het uit op migraine. Ook dit kan een gevolg zijn van overtollig vitamine  A.

Vind je juiste balans

Het mag duidelijk zijn dat er goed gekeken moet worden naar de staat van je lichaam. Het Engelse spreekwoord “What goes around, comes around” betekent “Wie goed doet, goed ontmoet” en is zeker waar voor je lichaam. Maar hoe vind je nu die juiste balans als je niet elke dag aan de schijf van vijf kan of wil voldoen. Je huid moet stralen en dat is slechts een indicatie van een gezond leven. Skin plus is een product wat hiermee kan helpen. Het is een supplement, dat precies de juiste behoefte kan geven in een capsulevorm. Het maakt niet uit of je een supplement pakt en wat fruit, maar ga niet ineens hele groentetuinen leegeten als je ook capsules neemt. Dit zorgt voor overschot van vitamines en zoals je boven gelezen hebt, is dit ook niet goed. De inhoud van een product als skin plus is lijnzaadolie en Vitamine A. In het kort zorgt vitamine A voor een goede verzorging van bouwstoffen om de huid gezond te houden en de lijnzaadolie zorgt voor de verzorging van deze bouwstoffen. Glanzend haar, een stralende huid en een goed humeur zijn het resultaat.

Het slikken van supplementen is een goede oplossing, maar zorg ervoor dat als je huid alsnog wat droog aanvoelt, door bijvoorbeeld een baan waar je veel buiten bent, dat je dan wat zalf of vette crème gebruikt om de huid soepel te houden. Daarnaast is te heet douchen ook niet optimaal voor je huid, want het droogt uit. De koude straal als einde van de douchesessie is niks meer dan aan te raden.Het innemen van supplementen is heel gemakkelijk. Een glas water en bijvoorbeeld een skin plus capsule is alles wat je nodig hebt om een goede huidverzorging plaats te laten vinden.

Conclusie

Optimale huidverzorging is heel belangrijk, maar maak het niet te gek. We hebben vitamine A als voorbeeld genomen, maar natuurlijk zijn er altijd positieve en negatieve dingen te vinden over alle vitamines. In het streven naar een optimaal verzorgd lichaam, wordt een orgaan als de huid al snel vergeten. Met skin plus capsules van wellvita.nl, zul je dit gedeelte met vlag en wimpel kunnen laten slagen, heb je meer tijd voor andere dingen die meer aandacht van je opeisen en zul je met het kleinste gemak een beetje meer stralen.