Zo fiets je comfortabel met een tas op je rug

tas

Fietsen doen we momenteel graag. Lekker naar buiten, op gepaste afstand van elkaar. Hoe neem je dan een tas mee als je geen fietstassen hebt? We nemen een aantal mogelijkheden en tassen onder de loep.

In deze onzekere coronatijd is het nog een geluk dat we naar buiten kunnen om te wandelen of te fietsen. Dat laatste gebeurt dan ook massaal. Nederland was nooit eerder zo’n fanatiek fietsland.

Of je nu lekker toeren gaat of op een racefiets stapt, of gewoon op je vertrouwde stadsfiets je kilometers aflegt, als je niet in het bezit bent van fietstassen is het altijd even zoeken hoe je nu het meest comfortabel een tas met je meeneemt.

Kies voor een ruime reistas als je kilometers aflegt

Omdat we nogal wat kilometers afleggen is een reistas meenemen zo gek nog niet. Het zijn ruime tassen met voldoende vakken om één en ander aan kleding en bijvoorbeeld een lunch in mee te nemen. Kun je uren wegblijven.

Zo’n tas kun je natuurlijk tussen een paar snelbinders knellen, maar hoe je boterhammen daar dan uiteindelijk uit tevoorschijn komen, blijft een verrassing. Handiger is het om de reistas als een crossbodytas te dragen.

Draag op de fiets een reistas als een crossbodytas

In de meeste gevallen kan dat doordat er naast de handvatten, een lange schouderband aan vastzit of erbij geleverd wordt. Hiermee kun je de tas in één beweging over de schouder dragen, dwars over je bovenlijf. Vervolgens zwiep je deze naar achter op je rug en fietsen maar.

Met de meeste weekendtassen kun je ditzelfde doen. Vaak zijn deze ook nog eens waterproof, zoals de weekendtas van RAINS. De naam zegt het al; deze tas kan tegen een stootje en een buitje. Deze weekendtas heeft een inhoud van 44 liter en heeft inderdaad zo’n verwijderbare schouderband. Met merken als Presly & Sun, Laauw, Still Nordic en Tommy Hilfiger kun je ook prima uit de voeten als je een weekendtas wenst om mee te nemen tijdens je fietstochten. Zo zijn er nog wel meer, en gemakkelijk online te vinden.

Helemaal goed bezig met een duurzame rugzak van MYOMY

Eén merk stellen we nader aan je voor: MYOMY. De bekende klassieker van MYOMY is de tas met het kartelrandje, zoals het model My Paper Bag. Ze zijn van een hoge kwaliteit. Kies je voor MYOMY dan kun je alle kanten uit. Niet alleen de grotere tassen, maar ook laptoptassen, crossbodytassen, heuptassen, handtassen en rugzakken van dit merk zijn een must have voor wie een stijlvolle kwaliteitstas wenst.

De rugzak is de meest handige tas om op de fiets met je mee te dragen. Die van MYOMY blinken uit in materiaal en stijl. Verdiep je maar eens in de Home Bag of de My Circle Bag. Die laatste is een duurzame rugzak, gemaakt van gerecyclede Petflessen in samenwerking met Waste2Wear®. Met zo’n tas ben je goed bezig als het gaat om het behoud van de natuur. Voor deze tas zijn 22 plastic flessen gerecycled.