MoMA en Vans brengen samen collectie uit

MoMA x Vans

Je kunt een aantal topstukken uit het MoMA in New York voor altijd bij je dragen. In samenwerking met Vans is er een collectie gemaakt die is gebaseerd op drie beroemde kunstwerken uit het museum.

Dit zijn de schilderijen waar het om gaat: De volharding der herinnering van Salvador Dalí, Orange van Wassily Kandinsky en de Waterlelies van Claude Monet. Bij elk schilderij is een paar schoenen gemaakt waarop een detail van het kunstwerk te zien is. Daarnaast zij er per kunstwerk ook kledingstukken als T-shirts, hoodies en caps gemaakt.

Ruitpatroon

Als aanvulling op de collectie zijn er ook nog twee paar schoenen en een aantal kledingstukken, waarop het beroemde ruitpatroon van Vans is gemixt met de huisstijl van het Museum of Modern Art. De collectie is dus niet alleen een eerbetoon aan de kunst in het MoMA, maar ook aan het museum zelf.

Deze artistieke schoenen en de bijbehorende kleding is vanaf 30 september te koop via de verkooppunten van Vans en in de museumwinkel (ook online). In november volgt een tweede collectie met andere kunstwerken.

MoMA x Vans

MoMA x Vans

MoMA x Vans

MoMA x Vans

MoMA x Vans