Welke betalingsmogelijkheden heb je als je online speelt?

betaalmethoden

Gokken, winkelen, reizen en gamen worden allemaal gemakkelijk gemaakt met de nieuwste technologieën. In tegenstelling tot traditionele bankoverschrijvingen nemen virtuele betalingen nauwelijks tijd in beslag. Bovendien vragen aanbieders nauwelijks om gegevens en wordt het geld binnen korte tijd naar de ontvanger overgemaakt. Met zoveel potentiële dienstverleners raken klanten snel in de war. Daarom is een beetje onderzoek nodig voordat men een keuze maakt.

Gamers en gokkers maken steeds vaker gebruik van de betaaldienstverlener iDEAL om hun betalingen online af te handelen. Naast goksites met downloadspellen zijn er steeds meer online casino’s die iDEAL ondersteunen als betaalmethode en het gokkers makkelijker maken om geld over te maken. iDEAL is sinds 2005 niet meer weg te denken bij hedendaagse betaalproviders. Dankzij twee-factor authenticatie is het overmaken van echt geld te allen tijde veilig.

Daarnaast zijn er nog andere interessante betaalproviders. Natuurlijk is niet iedereen geschikt. Vooral nieuwe en dus onbekende dienstverleners moeten worden gecontroleerd voordat ze de dienst gebruiken. Naast veiligheid is ook een goede klantenservice belangrijk. Deze moet beschikbaar zijn in de moedertaal van de klant. Op die manier kunnen gebruikers bestaande problemen snel oplossen en voorbereid zijn op een vlotte geldoverdracht. Online gokkers kunnen hier nagaan welke bedrijven een goede naam hebben opgebouwd op het gebied van kwaliteit.

PayPal – transparante kosten en real-time betalingen

PayPal heeft een grote rol gespeeld bij het vormgeven van de markt van virtuele betalingsaanbieders. De aanbieder overtuigt sindsdien met een onmiddellijke overdracht van de aankoopbedragen aan de handelaar. In het begin gebruikten veel klanten PayPal voor de aankoop van fysieke goederen. Tegenwoordig geniet PayPal ook grote populariteit bij het betalen voor digitale producten en diensten.

Gamers voegen de nieuwste games toe aan hun winkelwagentje. Nu even snel naar PayPal, betalen en het downloaden begint. Voor maximaal speelplezier ontdekken gamers de nieuwste games voor computers en smartphones. Om er zeker van te zijn dat alles werkt, is het ook belangrijk om je in te lezen over de technische vereisten. Met een up-to-date smartphone, tablet of gaming PC kan er echter niets misgaan.

PayPal doet de betaling op de achtergrond en verbergt de rekeninginformatie. Het systeem werkt vaak alleen met e-mailadressen. PayPal vraagt niet naar de toegangsgegevens tot de huisbank. Toch eist de provider dat de rekeninggegevens worden doorgegeven. Anders is een verbinding tussen PayPal en de echte rekening niet mogelijk. Natuurlijk kunnen ook creditcards worden gestort. Gebruikers zijn dus zeer flexibel.

PayPal biedt deze verdere voordelen:

 • Hoge reputatie dankzij jarenlange ervaring
 • Lage kosten
 • Opening van een zakelijke rekening mogelijk
 • Mobiel betalen via PayPal-app mogelijk
 • Hoogste veiligheid door beschermende maatregelen
 • Overal toegankelijk
 • Zelfs in de lokale omgeving vertegenwoordigd door algemene erkenning

Paysafecard – overschrijving zonder risico’s

Veel mensen zijn bezorgd over hun gegevens. Ze houden gevoelige informatie liever voor zichzelf. Betalen met digitale aanbieders is voor hen uit den boze. Dit geldt vooral voor de oudere generaties. Soms ontkomen sceptici er echter niet aan om virtuele betaalproviders te gebruiken. Dan is de zogenaamde Paysafecard een zeer goede optie.

Paysafecard volgt een heel andere aanpak dan vergelijkbare betaalproviders. De overdracht is gebaseerd op kredietbetalingen. Klanten laden hun Paysafecard op in een winkel of via internet. Daarna is het geld onmiddellijk beschikbaar. Let bij aankopen in online winkels op de mogelijkheid om met Paysafecard-krediet te betalen. Dan steekt u de kaart in en blijven de rekeninggegevens bij de klant. Het systeem is nog veiliger dan de klassieke betaling via dienstverleners met rekeningtoegang.

Paysafecard heeft nog een ander voordeel: de uitgaven kunnen op elk moment worden bekeken. Dit is weliswaar ook mogelijk bij andere aanbieders. Kopers verliezen echter snel het overzicht over het aantal gedane aankopen. De Paysafecard heeft een beperkt tegoed. Paysafecard is een zeer goede optie om je eigen financiën te beheren. De overboeking is echter niet bij elke aanbieder mogelijk.

KLARNA – vandaag kopen, in een maand betalen

KLARNA dateert zijn oprichtingsjaar – net als iDEAL – uit 2005. De betaalprovider uit Stockholm is inmiddels bekend bij alle shoppers op internet. Het belooft veel gemak en maximale vrijheid bij virtueel winkelen. Net als PayPal maakt KLARNA uitgestelde betaling mogelijk. Vandaag bestellen en over een maand betalen: Dit is gebruikelijk bij KLARNA.

In 2020 rapporteerde KLARNA een omzet van 11,03 miljard SEK. Dit bedrag is te danken aan het vertrouwen van de klanten van KLARNA. Inmiddels is de provider zo populair geworden dat hij ook buiten de Zweedse grenzen verkrijgbaar is. In Noorwegen, Finland, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk en zelfs in de VS is KLARNA niet meer weg te denken uit de online betaalcultuur.

Met KLARNA is het niet alleen mogelijk om online games in de hoge prijsklasse te kopen. Ook fysieke spellen voor consoles zoals PS4, PS5 of Nintendo Switch zijn snel betaald met KLARNA. Krap bij kas? Geen probleem! Met de KLARNA-kaart is het mogelijk om de betaling uit te stellen. Maar let op: dit mag u niet aanzetten tot het kopen van schulden.

Wat spreekt voor de KLARNA-kaart:

 • Geen rente gedurende 30 dagen
 • Geen jaarlijkse kosten
 • 0 euro aanvraagkosten
 • Geen kosten voor vreemde valuta
 • Beschikbaar zonder wisseling van rekening
 • Betaling via Apple Pay en Google Pay inbegrepen
 • Verschillende kaartontwerpen voor individuele aanpassing

Amazon Pay – één aanbieder en vele diensten

Amazon is de verzendgigant bij uitstek. In de meeste Europese landen is Amazon inmiddels een van de meest bezochte sites op internet. Gamers gaan erheen om nieuwe games voor pc’s en consoles te kopen. Natuurlijk heeft de productgigant ook bordspellen, spellen voor kinderen en jongeren en innovatieve bouwpakketten in het assortiment. Met Amazon Pay zijn deze snel betaald.

Klanten betalen moeiteloos in termijnen via Amazon Pay. Dat past bij een krap budget. Heb je een nieuwe koelkast nodig of een dure upgrade voor je pc? Met Amazon Pay kunnen klanten betalen in termijnen die ze zelf bepalen. Natuurlijk is onmiddellijke betaling ook denkbaar en aan te raden. Amazon Pay staat ook open voor betaling op een later tijdstip. Zelfs de integratie van de kredietkaart vormt geen uitdaging voor Amazon Pay.

Amazon Pay is ook niet gratis. Er zijn echter geen maandelijkse kosten. Bij gebruik zijn er alleen kosten voor de transactie. Deze bestaan uit een vast aandeel en een aandeel dat is aangepast aan het aankoopbedrag. Een account is ook noodzakelijk, zodat klanten niet anoniem blijven bij aankopen met Amazon Pay. De meeste gebruikers hebben echter een Amazon-account en hebben hun accountgegevens daar al aan toegevoegd. Amazon-klanten hoeven zich geen zorgen te maken over de veiligheid van hun gegevens.