BIG ontwerpt hotelkamer vol met vogelhuisjes

Biosphere
Alle afbeeldingen: BIG

Het Treehotel in Zweden is een van de bijzonderste plekken ter wereld waar je kunt overnachten. Middenin de ongerepte natuur vind je hotelkamers die zijn ontworpen door beroemde architecten. Kamer nummer 8 is een ontwerp van Bjarke Ingels van BIG architects.

De kamer heeft de naam Biosphere en valt op vanwege de 350 vogelhuisjes die aan de buitenkant zitten. De architecten hopen dat ze de bezoekers inspireren om thuis ook vogelhuisjes of nestkasten op te hangen. Dit moet hopelijk een boost geven aan de vogelpopulaties in zowel Zweeds Lapland als in de landen waar de bezoekers van het Treehotel vandaan komen. Zo’n boost is hard nodig, want het gaat wereldwijd slecht met inheemse vogels.

Uitzicht

Het bijzondere ontwerp lijkt te zweven tussen de bomen en is te bereiken via een brug. Eenmaal binnen heb je 35 vierkante meter tot je beschikking. Deze is onderverdeeld in twee verdiepingen met bovenin het slaapgedeelte. Grote ramen en deels glazen vloeren en plafonds zorgen dat je tijdens je verblijf een prachtig uitzicht hebt op het bos en de vogels die er wonen.

Bjarke Ingels is persoonlijk fan van het Treehotel en heeft al geslapen in een aantal van de kamers. Hij geeft aan dat dit een ervaring die zorgt dat je helemaal tot rust komt en alles stress van je af kan laten glijden. Toen hij het verzoek kreeg om kamer nummer 8 van het hotel te ontwerpen kwam Ingels op het idee om een plek te maken waar niet alleen mensen kunnen verblijven, maar ook vogels.

In 2017 ontwierp Snøhetta kamer nummer 7 voor het hotel.

Biosphere

Biosphere

Biosphere

Biosphere

Biosphere

Biosphere

Biosphere

Biosphere

Biosphere