Chiharu Shiota spant web in waterkelder in Kopenhagen

Chiharu Shiota - Multiple Realities
Fotografie: Torben Eskerod

Onder de grond van het park Søndermarken in Kopenhagen vind je de Cisternerne. In dit voormalig waterreservoir is nu een spannende tentoonstellingsruimte te vinden. Dit jaar kun je daar terecht voor een bijzondere installatie van kunstenaar Chiharu Shiota.

De ondergrondse gewelven van de kelders passen prachtig bij de gesponnen draden van de Japanse kunstenaar. Het feit dat de ruimtes van de Cisternerne nog steeds erg vochtig zijn en je overal druppels hoort vallen inspireerde haar tot het maken van de installatie Multiple Realities. Bezoekers krijgen hierbij het gevoel rond te dwalen in een fantasiewereld.

Labyrint in een labyrint

Volgens Chiharu Shiota kun je Multiple Realities beschouwen als een labyrint in een labyrint. Wie door de draden heen kijkt, ziet in het midden van de installaties bruidsjurken langzaam rondjes draaien. Doordat de vloer nat is lijken de jurken op spookachtige figuren die dansen boven het water. Voor het maken van dit kunstwerk hebben Shiota en haar team 160 kilometer aan draad gebruikt.

Multiple Realities is te bezoeken tot en met 30 november 2022.

Chiharu Shiota - Multiple Realities

Chiharu Shiota - Multiple Realities

Chiharu Shiota - Multiple Realities