Slapen tussen de boomtoppen in Zweden

the 7th room

Bij een avontuurlijke vakantie in Zweden hoort natuurlijk een overnachting in een hut. Middenin de ruige natuur, met weinig luxe afleidingen. Het Noorse architectenbureau Snøhetta bouwde er de ideale hut.

Door de hut op pilaren te plaatsen, staat deze op 10 meter boven de grond. Bezoekers kunnen zo de natuur nog intenser ervaren en natuurlijk genieten van een prachtig uitzicht over het uitgestrekte landschap van Zweeds Lapland en de rivier Lule älv. ’s Nachts maak je bovendien kans om het noorderlicht te zien. De buitenkant van de hut is donker, zodat deze niet te veel opvalt tussen de bomen.

Nordic

Het interieur is daarentegen heel licht. De bekleding van de vloer en muren zijn van blank hout. Dit zorgt voor een nordic uitstraling. Grappig detail zijn de bedden die in de grond zijn verzonken. Tussen de verschillende kamers van de hut is een net gespannen waardoor de stam van een boom steekt. In totaal zijn er twee slaapkamers voor in totaal 5 personen, een badkamer en een gezamenlijke huiskamer.

Deze 7th room van Snøhetta is een onderdeel van het Treehotel, een hotel dat bestaat verschillende gebouwen van uiteenlopende architecten. De 7th room van Snøhetta is het zevende bouwwerk van het hotel.

the 7th room

the 7th room

the 7th room

the 7th room

the 7th room

the 7th room

the 7th room

the 7th room

the 7th room

the 7th room

the 7th room