Bill François vertelt ongelooflijke verhalen over de zee

De begaafde sardine

Kort maar krachtig. In iets meer dan 200 bladzijden laat schrijver Bill François je duizelen met zijn bijzondere verhalen over het leven in de zee. De begaafde sardine is een boek dat je kijk op de zee voorgoed zal veranderen.

Het boek staat vol bijzondere feiten verpakt in een verhaal met persoonlijke anekdotes van de schrijver. Het begint met zijn eerste persoonlijke kennismaking met een vis en hoe deze ervoor heeft gezorgd dat vissen altijd een fascinatie voor François zijn gebleven. Door zich te verdiepen in het leven in de zee weet de schrijver heel veel razend interessante verhalen te vertellen.

Dimensies

Elke bladzijde staat vol met feiten en weetjes die je direct wil doorvertellen aan wie er ook maar in de buurt zit. Bill François weet je te vertellen dat de zee vol zit met dimensies en sporen die wij als mens niet direct kunnen waarnemen. Met behulp van onder andere geur, geluid, trillingen en magnetische velden zit de zee vol verhalen. Een aantal van deze verhalen heeft François opgepikt om te delen in dit boek.

Al snel komt ook de rol van de mens aan bod. We kennen slechts een klein deel van het leven in de zee, maar we zorgen ook dat het leven in hoog tempo verdwijnt. Vooral sleepnetten zijn funest. Gelukkig zijn er ook verhalen over een meer evenwichtige rol tussen mens en zeedier en is er zelfs positief nieuws aan het einde. Na slechts 220 bladzijden staat je beeld van de zee op zijn kop en zul je hopelijk ook nadenken over wat je eet.