Lopen op het water in New York

Lopen over het water is normaal gesproken alleen voorbehouden aan bijbelse figuren of insecten als de schaatsenrijder. Kunstenaar John Margaritis waagde ook een poging en bedacht daarvoor een creatieve oplossing.

Het kunstwerk in kwestie heet Walking on Water en is onderdeel van de lancering van een eigen kledingmerk. Paradise Kinda is de naam van het merk en het is geïnspireerd op surfkleding uit de jaren ’90.

Waar kun je beter een fotoshoot voor een surfkledingmerk doen dan tussen de golven? Daarom bouwde John Margaritis een spiegelend platform in de zee bij New York. Dat was overigens makkelijker gezegd dan gedaan. Pas na 3 pogingen en 2 maanden lukte het om een platform neer te zetten dat bestand is tegen de kracht van de golven.

Zandzakken en grip tape

Met behulp van 180 kilo aan zandzakken blijft Walking on Water nu eindelijk staan. Doorzichtige grip tape zorgt ervoor dat het model blijft staan, want balanceren op een natte spiegel terwijl de golven beuken is behoorlijk lastig.

Het resultaat mag er zijn. De foto’s en video’s die je hier ziet, wekken de suggestie van lopen over of balanceren op het water. Waar de installatie precies staat, wil John Margaritis bewust niet bekendmaken. Het kunstwerk is er voor de lokale surfers en niet voor kooks, wat slang is voor types die doen alsof ze skater of surfer zijn.

lopen op het water

lopen op het water

lopen op het water

lopen op het water

lopen op het water