Camille Walala geeft kleur aan hotel op Mauritius

hotel op Mauritius

Blauw van de zee, geel van de zon en zwart-witte strepen. Dit zijn de belangrijkste kleuren die kunstenaar Camille Walala heeft gebruikt bij haar ontwerp van een nieuw hotel op Mauritius.

SALT of Palmar is een nieuw concept van resortgroep Lux. Dit hotel is de eerste van een serie nieuwe hotels die de komende maanden geopend zullen worden in Turkije en China. SALT focust op mensen die houden van luxe en design, maar die ook op reis gaan om iets te leren en de lokale bevolking echt willen leren kennen.

Verbinden

De opdracht die Camille Walala van SALT kreeg was dan ook het verbinden van het hotel en de rest van het eiland door middel van design. Aan de hand hiervan heeft Walala samen met art director Julia Jomaa een mooi passend kleurenpalet samengesteld. Daarbij zijn de zwart-witte strepen het toegevoegde handelsmerk van de kunstenaar.

We noemden al het geel en het blauw, maar andere belangrijke kleuren zijn het groen van de plaatselijke fauna en het perzikkleurige oranje dat je ook bij veel huizen op het eiland ziet. Door het hele hotel zie je deze mooie kleuren voorbij komen. Soms subtiel, maar vaak ook uitbundig. Een schitterende plek om eens te bezoeken.

Foto’s: Tekla Evelina Severin

hotel op Mauritius

hotel op Mauritius

hotel op Mauritius

hotel op Mauritius

hotel op Mauritius

hotel op Mauritius