Comme des Garçons x Nike Air Max 180

luxe versie van de Nike AM180

Al een paar seizoenen dragen de modellen op de catwalk bij de shows van Comme des Garçons sneakers van Nike. Afgelopen juni waren dat felgekleurde uitvoeringen van de Air Max 180. Deze schoenen zullen vanaf 1 februari 2018 te koop zijn.

Wat opvalt aan deze Air Maxen is het gebruik van de opvallende kleur Laser Pink. Dit vormt de basis voor twee uitvoeringen: een roze met zwarte en een roze met witte. Er schijnt ook een derde uitvoering te zijn die roze en rood combineert, maar daar zijn geen foto’s van.

Binnenkort te koop

Waarschijnlijk is deze opvallende sneaker vanaf 1 februari te koop via verkooppunten van zowel Nike als Comme des Garçons. De verkoopprijs is volgens het Japanse sneakersblog US11 ¥16,200 JPY. Dat is omgerekend zo’n 119 euro.

De Air Max 180 is een klassieker van Nike uit het voorjaar van 1991. Het model had in die tijd 50% meer Air in de zool dan de voorgaande modellen. Om dat te laten zien was een deel van de onderkant van de zool ook doorzichtig. De AM180 is de laatste jaren niet echt vaak te koop geweest. Misschien dat deze samenwerking met Comme des Garçons voor een revival gaat zorgen.

luxe versie van de Nike AM180