Daniel Arsham maakt eigen versie van Japanse rotstuin

Japanse tuin van Daniel Arsham
Foto: Cadillac House

In de galerie van het Cadillac House in New York is tot 5 november een installatie te zien van kunstenaar Daniel Arsham. Het is zijn eigen interpretatie van een klassieke Japanse rotstuin of karesansui.

Er zijn enkele dingen die opvallen als je deze tuin bezoekt. Allereerst is er het licht. In de verduisterde ruimte komt het enige licht van een bijna 3 meter brede cirkel. Dit wekt de suggestie dat je de tuin bekijkt onder het licht van de volle maan. En in plaats van rotsen of kiezels is in deze tuin heel fijn zand te vinden, waarin met een hark mooie patronen zijn gemaakt.

Speciale bril

Kenners van het werk van Daniel Arsham zal het ook opvallen dat er kleuren zijn gebruikt bij deze installatie. De kunstenaar is kleurenblind en werkte tot voor kort vrijwel exclusief met de kleuren zwart, wit en vooral grijs. Dat zijn de enige kleuren die hij kon zien. Door een speciale bril kan hij sinds kort ook andere delen van het kleurenspectrum waarnemen. Deze kleuren heeft hij gebruikt bij het creëren van de tuin.

Japanse Tuin
Foto: Cadillac House

Japanse Tuin

Japanse Tuin

Japanse Tuin