De dodelijkste tuin ter wereld

In veel tuinen vind je een deel met kruiden. Deze planten maken je eten lekkerder en ze zijn gezond. De Poison Garden bij het Britse Alnwick Castle is daar precies het tegenovergestelde van. In deze tuin vind je meer dan 100 verschillende giftige planten die stuk voor stuk in staat zijn je te doden.

De tuin is aangelegd door Duchess of Northumberland, die op zoek was naar een tuin die net even anders was dan die van de gemiddelde dame van adel. Een groot deel van de planten komt ook gewoon voor in de natuur of in je eigen tuin. Volgens oppertuinman Trevor Jones van de Poison Garden weten veel mensen niet dat de planten en struiken om ons heen behoorlijk gevaarlijk kunnen zijn. Als voorbeelden noemt hij de nachtschade of de gevlekte scheerling.

De locatie is trouwens ook interessant voor de fans van Harry Potter. In dat geval gaat het niet zozeer om de giftige tuin, maar om het kasteel zelf. Alnwick Castle heeft namelijk in de films dienst gedaan als Zweinstein. Ook in Downtown Abby was het kasteel te zien. In deze serie was de naam aangepast naar Brancaster Castle.