Fascinerende onderwaterfoto’s van Harry Fayt

Nude - Harry Fayt

Op succesvolle wijze maakte de Belgische fotograaf Harry Fayt een aantal jaren geleden de overstap naar onderwaterfotografie. Zijn werk bestaat uit prachtige beelden, veelal van naakte vrouwen, geschoten in de diepte van het water. De opmerkelijke foto’s van Fayt zijn momenteel te zien bij Store & More in Nijmegen.

In de Nijmeegse winkel annex galerie Store & More vind je uiteenlopende producten van kunstenaars en ontwerpers. Het gaat om kunst en design uit de regio, maar vaak komt het ook van verder. Er zijn continu lopende exposities en deze wijzigen vrijwel maandelijks. Regelmatig worden er kleine evenementen georganiseerd in de vorm van lezingen, workshops en optredens. Ook kun je er advies krijgen over de aanschaf van een kunstwerk.

Onderwaterfotografie

Op dit ogenblik kun je Store & More binnenlopen om het bijzondere werk van de talentvolle onderwaterfotograaf Harry Fayt te bekijken. Vanaf jongs af aan is de Belg gefascineerd door de schoonheid van de vrouw en de manier waarop je deze kunt afbeelden. Jarenlang was hij voornamelijk modefotograaf, tot enkele jaren geleden de onderwaterfotografie op zijn pad kwam. Sindsdien is Fayt veelvuldig bezig met esthetisch onderzoek in combinatie met het thema water.

Nieuwsgierigheid

Fayt heeft inmiddels de smaak te pakken. Naarmate zijn fotoseries vorderen, kan hij steeds meer nieuwe uitvindingen en probeersels op zijn naam schrijven. Als iemand zegt dat iets niet onderwater kan worden gefotografeerd, dan slaat het hoofd van de fotograaf meteen op hol en waagt hij, samen met zijn team, toch een poging. Hierdoor worden zijn foto’s alsmaar interessanter en wekken ze nog meer nieuwsgierigheid op bij de kijker. En of het nu kunst-, mode- of reclamefoto’s zijn: alles moet en zal onderwater gebeuren.

Surrealistische foto’s

De foto’s van Fayt bestaan uit prachtige scènes en hebben iets surrealistisch. Inmiddels worden de werken van de Belg ook door een nieuw publiek bekeken: die van de kunstwereld, de galerijen en de verzamelaars. De originaliteit en de kwaliteit van zijn aquatische beelden trekken veel aandacht. Store & More heeft eerder al een serie van hem uitverkocht. De foto’s van de huidige expositie hangen er tot december. Tot die tijd kun je langskomen om naar het indrukwekkende werk van Harry Fayt te kijken. En mocht je in de buurt van Antwerpen zijn, dan kun je daar in dezelfde periode ook werk van hem bewonderen in de Think Jazzy Art Gallery.

Store & More | Art & Design
Passage Molenpoort 114
6511 HT Nijmegen
Geopend: dinsdag t/m zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur

Nude - Harry Fayt

Modern Icons - Harry Fayt

Modern Icons - Harry Fayt

Stellar Nudes - harry Fayt

Modern Icons - Harry Fayt