Tentoonstelling van Daniel Arsham in Moco Museum

Moco Museum Amsterdam - Daniel Arsham
Daniel Arsham – Amethyst Ball Cavern

Goed nieuws! Van de week werd bekend gemaakt dat de New Yorkse kunstenaar Daniel Arsham naar het Moco Museum in Amsterdam komt. Vanaf 18 januari kun je genieten van zijn solo-tentoonstelling Connecting Time.

Al jaren zijn we fan van Daniel Arsham (we schreven meerdere artikelen en zagen zijn werk in New York en tijdens Art Rotterdam) en daarom zijn we enorm blij te horen dat er een expositie van zijn werk naar een Nederlands museum komt. Het Moco Museum is het eerste museum in ons land dat werk van Daniel Arsham tentoonstelt.

Veelzijdig kunstenaar

Daniel Arsham laat verschillende disciplines in zijn werk terugkomen: architectuur, design, beeldhouwkunst, film en fine art. In het Moco Museum kunnen bezoekers uitgebreid kennismaken met het intrigerende werk van deze veelzijdige kunstenaar. Tijdens de tentoonstelling zullen er verscheidene installatieruimtes zijn.  Bezoekers zullen hier het gevoel krijgen zich in een alternatieve realiteit te bevinden. Door een subtiele verdraaiing is er een surrealistische omgeving ontstaan. De getransformeerde ruimtes dragen namen als Amethyst Ball Cavern en Eroded Wallpaper Room.

Fictieve archeologie

In de ruimtes komt duidelijk de fascinatie van Arsham voor sport, popcultuur en archeologie terug. De meeste van zijn interactieve installaties zijn al eerder tentoongesteld, maar er is in het Moco Museum ook een nieuwe te zien: Calcified Living Room. Dit is een woonkamer gevuld met mid-century design dat helemaal versteend lijkt. Het verkalkte interieur van deze kamer doet denken aan de binnenkant van een met mineralen bedekte grot of in Pompeï, de door lava geconserveerde stad.

Versteende objecten

Centraal in het werk van Arsham staat het concept van fictieve archeologie. Vaak creëert hij dubbelzinnige ruimtes en situaties waar hij verleden, heden en toekomst met elkaar verbindt door objecten uit deze tijd versteend te presenteren. Sportkleding en objecten afkomstig uit de popcultuur zijn door de kunstenaar geërodeerd, alsof ze opgegraven zijn op een archeologische vindplaats. Ook experimenteert hij met de tijdloosheid van symbolische objecten en gebruiken uit verschillende culturen.

Binnenkort in Amsterdam

De Amerikaanse kunstenaar kijkt heel erg uit naar zijn eerste tentoonstelling in Nederland. In samenwerking met het Moco Museum en de galeries Perrotin en Ron Mandos zal hij een selectie presenteren van zijn werk uit de laatste 10 jaar van zijn carrière. Ook heeft Arsham een aantal nieuwe werken gemaakt voor deze tentoonstelling en kan hij niet wachten om dit met het publiek in Amsterdam te delen.

Daniel Arsham – Connecting Time
18 januari t/m 30 september 2019

Moco Museum
Honthorststraat 20
Amsterdam
Dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur

Moco Museum Amsterdam - Daniel Arsham
Daniel Arsham – Corner Knot
Moco Museum Amsterdam - Daniel Arsham
Daniel Arsham – Falling Clock
Moco Museum Amsterdam - Daniel Arsham
Daniel Arsham – Hiding Figure
Moco Museum Amsterdam - Daniel Arsham
Daniel Arsham – Amethyst Ball Cavern