Hotel The Grand brengt ode aan Parijse vrouw

La Parisienne by Sofitel
Geneviève Page door Philippe Le Tellier, Paris Match

In Sofitel Legend The Grand Amsterdam is vanaf 19 januari de fototentoonstelling ‘La Parisienne by Sofitel’ te bewonderen. De expositie is een aanrader voor iedereen die van Parijs, mode en fotografie houdt.

De tentoonstelling eert de Parijse vrouw, die beroemd is vanwege haar elegantie. Zij geeft met haar klassieke verschijning extra cachet aan de Franse hoofdstad. Overal ter wereld staan vrouwen uit Parijs bekend om hun verzorgde uiterlijk en hun stijlvolle kleding.

Expositie in twee delen

In totaal zijn er 32 foto’s te zien. Hiervan zijn er 22 afkomstig uit de collectie van het iconische tijdschrift Paris Match. Het zijn prachtige beelden die helemaal teruggaan tot de jaren vijftig. De overige 10 foto’s vormen het tweede deel van de expositie en zijn beelden van nu. Deze zijn geschoten door amateurs en jonge beroepsfotografen die deelnamen aan de fotowedstrijd ‘La Parisienne’, welke werd uitgeschreven door Sofitel.

Franse cultuur

De hotelketen vindt het belangrijk om haar Franse erfgoed onder de aandacht te brengen. Sofitel doet dit door wereldwijd evenementen te organiseren op het gebied van literatuur, mode en kunst. De foto-expositie ‘La Parisienne by Sofitel’ is onderdeel van dit culturele programma. Het is een reizende tentoonstelling die iedere keer een andere locatie aandoet. Na Parijs en Londen is Amsterdam de derde bestemming. De komende tijd zijn de foto’s gratis te bezichtigen in onze hoofdstad.

Vanaf 19 januari is de fototentoonstelling twee maanden lang te zien. Daarna wordt de wereldreis voortgezet. Op de website van Sofitel vind je meer informatie over specifieke data en locaties.

La Parisienne by Sofitel
Jolie mome door Regis Fanget
La Parisienne by Sofitel
Les Parisiennes door Gérard Géry, Paris Match
La Parisienne by Sofitel
Paris La Nuit door Gordan Messier
La Parisienne by Sofitel
Parisienne door Ji-Qin
La Parisienne by Sofitel
Poulette door Celia Leydier
La Parisienne by Sofitel
Respire door Anne-Sophie Orvain
La Parisienne by Sofitel
Sophia Loren door Jack Garofalo
La Parisienne by Sofitel
Souffle door Stéphane Masset