Clarks Desert Boots met Mickey Mouse

Clarks Desert Boot - Disney Mickey Mouse

Deze maand bestaat Mickey Mouse maar liefst 90 jaar. Om dat te vieren brengen Clarks Originals en Disney gezamenlijk een gelimiteerde Desert Boot op de markt.

We hebben het hier over 2 tijdloze iconen: de wereldwijd geliefde muis die voortkwam uit de pen van Walt Disney en de klassieke suède schoen die al decennia lang in de mode is. Disney liet het publiek kennismaken met Mickey Mouse in 1928. In dat jaar kwam Steamboat Willie uit, één van de eerste tekenfilms met geluid. De muis die de hoofdrol speelde in deze baanbrekende film stal meteen vele harten. Sindsdien is Mickey Mouse eigenlijk niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.

Twee iconen

Net als Mickey Mouse is ook de bekendste schoen uit de collectie van Clarks geliefd bij veel mensen. Het ontwerp van de zogeheten Desert Boot gaat al sinds de jaren ’50 mee en is nog altijd ongekend populair. De schoen bestaan uit suède en leer van hoge kwaliteit en zit uiterst comfortabel. De zool van crêpe zorgt er bovendien voor dat je geen geluid maakt tijdens het lopen. Wij zijn al jaren fan van deze klassieker!

Speelse details

De Desert Boot die Clarks en Disney speciaal voor de verjaardag van Mickey Mouse lanceren, is gemaakt van zandkleurig suède. Het leer voor de schoen is traditiegetrouw geleverd door de historische looierij Charles F. Stead uit Leeds. Opvallend is dat het onmiskenbaar een Desert Boot blijft, maar dan voorzien van speelse details.

Zo zijn de bekende stiksels van de schoen dit keer felrood, refererend aan de broek van Mickey Mouse, en staat er een subtiele afbeelding uit Steamboat Willie op de hiel.

De schoenen zijn verkrijgbaar voor heren, dames en kinderen en worden geleverd in een speciale doos. Je kunt ze online of in de winkels van Clarks aanschaffen.

Clarks Desert Boot - Disney Mickey Mouse

Clarks Desert Boot - Disney Mickey Mouse

Clarks Desert Boot - Disney Mickey Mouse