De vijf meest veelzijdige accessoires

Vind je het ook altijd lastig om accessoires te kiezen om je outfits net die extra touch te geven? Wij helpen je mee in de zoektocht naar het perfecte item, en geven je de vijf meest veelzijdige accessoires mee voordat je op koopjesjacht gaat.

Sjaaltjes

Moet je direct aan je oma denken wanneer je een sjaaltje ziet? Fout! Sjaaltjes zijn tegenwoordig een enorm veelzijdige accessoire, en hoeven niet altijd rond je nek gedragen te worden. Je kan één en hetzelfde sjaaltje op vele verschillende manieren gebruiken om je look te pimpen. Wat dacht je van in je haar, in plaats van een diadeem, om die lastige haartjes in toom te houden die uit je paardenstaart steken? Of rond het elastiek dat je paardenstaart vasthoudt, nog een leuke optie!

Als je het liever niet in je haar hebt, kan je het ook rond het hengsel van je handtas binden. Dit is trouwens een superleuke manier om je handtas telkens een nieuwe look te geven! Bedenk maar eens hoe je handtas eruitziet met een vintage sjaaltje van zijde, en wanneer je er een stoer, met doodskoppen bedrukt, sjaaltje aan hangt. Veelzijdigheid gegarandeerd!

De vijf meest veelzijdige accessoires

Brillen

De tijd dat brillen sullig waren, is al lang voorbij. Tegenwoordig heb je een breed scala aan hippe brilmerken. Mensen met een perfect zicht dragen ze zelfs om hun modieuze look af te maken. Rond, vierkant, á la Audrey Hepburn of in een fel kleurtje – alles kan en alles mag.

Draag je een bril om ver of dichtbij te zien, maar past deze ene bril niet altijd bij jouw looks, denk dan eens aan lenzen! Bestel je lenzen online, en investeer je geld in het kopen van verschillende brillen die normale glazen zonder sterkte hebben. Deze zijn veel goedkoper, en zo kan je verschillende paren aanschaffen, zodat je je bril aan je look of humeur kan aanpassen.

Horloges

Een horloge is niet alleen handig om de tijd altijd te weten, maar kan ook een leuk accessoire zijn dat je als juweel kan beschouwen. In plaats van een opvallende armband kan je bijvoorbeeld voor een kunstig horloge gaan, dat je outfit helemaal afmaakt. Je kan gaan voor een blinkend, groot model dat extra luxe uitstraalt, om je klassieke outfit nog meer stijl te geven. Of als je eerder artistiek bent aangelegd, raden we je aan de nieuwe collectie van Swatch in samenwerking met het MoMa (Museum voor Moderne Kunst in New York) te ontdekken, waar je een breed assortiment aan kunstige horloges kan vinden.

Hoeden

Wil je echt een statement maken, maak dan van de simpelste outfit een echte eye-catcher door een hoed toe te voegen. Hoeden worden vaak geassocieerd met klassieke outfits, maar tegenwoordig zijn er zoveel verschillende modellen die bij letterlijk elke stijl passen, van casual tot klassiek. Als je op zeker wilt spelen, ga dan voor een hoed in een neutrale kleur, zoals zwart of bruin, die makkelijk te combineren is met je garderobe. Of je nu voor een rond hoedje gaat, een emmerhoed of een wollen pet – de mogelijkheden zijn eindeloos.

De vijf meest veelzijdige accessoires

Schoenveters

We sluiten af met een nogal ongewone accessoire, maar daarom is deze net zo leuk! Dit is echt een voor de durvers, die willen opvallen in de menigte. Draag je sneakers? Probeer dan eens speciale veters in je schoenen te steken! Zo kan je zelfs van de meest ‘saaie’, witte sneakers een echt pronkstuk maken door bijvoorbeeld voor felle veters te gaan. Of wat dacht je van twee verschillende kleuren te gebruiken voor de linker- en rechtervoet? Natuurlijk kan je de rest van je outfit net zo excentriek of gewoon maken als je wilt. Het is en blijft een leuke, grappige touch voor je sneakers.