Bewust feesten in de Zomertuin van Bret

Tuin van Bret

Midden tussen de grauwe kantoren bij Amsterdam Sloterdijk vind je een weelderig stukje groen: De Tuin van Bret. In deze stadsoase kun je in de zomer heel fijn drinken en dansen, terwijl het minimale impact heeft op je ecologische voetafdruk.

De Tuin van Bret is een inspirerende plek waar lokale ondernemers hun krachten hebben gebundeld om een gezamenlijke droom te realiseren. De groep, waarvan iedereen een andere achtergrond heeft, creëerde een eigen plek die een zo minimaal mogelijke impact op het milieu heeft, maar tegelijkertijd wel een zo maximaal mogelijke impuls aan de nabije omgeving geeft. Hier vind je geen zielloze commercie, maar passie voor maken, duurzaamheid en circulaire innovatie.

Muziek in de tuin

Muziek- en wijnliefhebbers kunnen in de maand augustus volop genieten van de tuin. Tijdens De Zomertuin van Bret komen er artiesten optreden en is er een heus wijnfestival. Afgelopen weekend konden bezoekers al kijken naar optredens van onder andere Eefje de Visser, Dekmantel Soundsystem, Nuno dos Santos en Palmbomen. En komend weekend is het weer feest! Op zaterdag 11 augustus kun je uit je dak gaan op onder andere Gallowstreet en The Mauskovic Dance Band. En zondag 12 augustus is mede de beurt aan Tom Trago en Young Marco.

Ode aan Nederlandse wijn

Ga je liever voor het wijnfestival? Dan moet je vrijdag 17 augustus een bezoekje aan de tuin brengen! Op het terrein vind je namelijk de circulaire Stadswijngaard van Bret. Echte Nederlandse druiven worden hier tot wijn verwerkt (in het najaar is de oogst), maar eerst vormen de volle wijnranken nog het decor van het Proost en Toast Wijnfestival. Tijdens het evenement zullen verschillende Nederlandse wijnboeren aanwezig zijn. Behalve proeven kun je ook kennis opdoen van Nederlandse wijn. Verder gaat het feest gepaard met allerlei lekkere lokale hapjes en gezellige muziek.

Verspilling tegengaan

Maar hoe zorgen de organisatoren er nu voor dat de feestjes het milieu zo min mogelijk vervuilen? Dit doen ze door bewuste maatregelen te nemen en bezoekers te stimuleren hun impact te minimaliseren. Ze vinden (en terecht!) dat je anno 2018 niet meer kunt doen aan (transport)energie- en (horeca)materiaalverspilling. Bezoekers maken daarom kennis met allerlei acties die een positieve verandering teweegbrengen:

– De line-up is bijna volledig Nederlands, dus er zijn geen vliegreizen voor artiesten nodig.
– Het podium en de bar zijn gemaakt van volledig gerecyclede materialen.
– Het audio- en lichtsysteem is aangesloten op lokale groene stroom.
– Er zijn geen plastic muntjes in de omloop, want je kunt overal gewoon pinnen.
– Je statiegeldbeker dien je zelf om te spoelen.
– Het eten en drinken is van lokale en biologische ondernemers.
– Borden en bestek zijn van recyclebaar materiaal en moet je na gebruik zelf inzamelen.
– Door al het aanwezige groen is er geen extra aankleding nodig tijdens de tuinfeesten.

Kom je ook een keer naar deze prachtige, inspirerende buitenlocatie?

Tuin van Bret
Kastrupstraat 11
Amsterdam

Tuin van Bret

Tuin van Bret

Tuin van Bret
Alle foto’s © Kirsten van Santen

Tuin van Bret

Tuin van Bret

Tuin van Bret