Designmeubilair is een aanwinst voor iedere inrichting

bureaustoelen

Of je nou houdt van Zweedse stoel, Italiaanse banken of Franse keukens, designmeubilair is er in allerlei verschillende soorten maten. Voor ieder wat wils. En het hoeft niet duur te zijn. Ondanks dat de uitstraling van designmeubilair snel doet denken aan een flink prijskaartje, zijn design meubels ook goed tweedehands of in de uitverkoop te krijgen. Daar zijn een aantal goede redenen voor, die je kijk op design meubilair vast en zeker zullen veranderen. Misschien dat je na het lezen van dit artikel wel even een kijkje gaat nemen bij een winkel. Het zou hoe dan ook de moeite waard zijn

Een eetkamerstoel of een bureaustoel, of beide?

Het thuiswerken heeft geleid tot nieuwe behoeften in ons huis. Veel mensen gebruiken nu hun eettafel of keukentafel als werkplek met hun laptop. Dit betekent dat ons huis zowel een comfortabele leefomgeving als een functionele werkplek moet zijn. Wat normaal gesproken twee verschillende plaatsen zouden zijn, is nu één en dezelfde ruimte geworden. Dit betekent dat onze meubels moeten dienen voor beide doeleinden, ze moeten zowel praktisch zijn voor werken als gezellig voor ontspanning. Eetkamerstoelen zijn een goed voorbeeld van meubels die deze twee werelden combineren. Ze hebben een mooi design en zien er goed uit, maar zijn ook praktisch en comfortabel. Je kunt zelfs een bureaustoel kopen die past bij deze nieuwe behoeften, waardoor werk en ontspanning moeiteloos samenkomen in je huis.

Gebouwd op kwaliteit

Designmeubilair straalt kwaliteit uit. Vaak wordt er gewerkt met staal, glas, leer en ander duurzaam materiaal. De meeste materialen zijn makkelijk in onderhoud, snel en gemakkelijk schoon te krijgen, eigentijds en stevig. Daarom is designmeubilair goed tweedehands te kopen. Er is haast niet aan af te zien dat het al eens bij iemand in huis heeft gestaan. Materiaal dat bij design meubilair gebruikt slijt erg langzaam en blijft dus mooi.

Een investering

Design meubels zijn waardevast. De vraag zal altijd stabiel blijven, omdat er geen modetrend is die het uiterlijk van design bepaalt. Het is altijd in de mode. Daarnaast blijven de meubels kwalitatief goed en slijten nauwelijks. Om deze twee redenen is design meubilair waardevast, het zal nooit drastisch in waarde zakken. Waar een bonte eetkamerstoel van de Ikea al na een paar jaar gratis op te halen is op Marktplaats, zullen luxe design eetkamerstoelen nog altijd hun geld waard blijven. Ben je uitgekeken op de meubels? Probeer het dan eerst eens met een kussentje op te pimpen. Wellicht dat het met een paar nieuwe accessoires weer de gewenste aandacht trekt. Bevalt het dan nog niet? Dan zijn de meubels altijd weer te verkopen, zonder dat er heel veel geld in is gaan zitten. Het proberen waard dus!