Kunsthal brengt een bouwmodel uit van het museum

Kunsthal Rotterdam
Kunsthal Rotterdam in LEGO

Op 1 november 2022 bestaat Kunsthal Rotterdam precies 30 jaar. In aanloop naar deze datum heeft het museum allerlei verrassingen in petto. In juni wordt er bijvoorbeeld een limited edition-bouwmodel uitgebracht waarmee je het beroemde museumgebouw thuis kunt nabouwen.

De set wordt speciaal in juni gelanceerd, omdat in deze maand de Rotterdam Architectuur Maand plaatsvindt. De Kunsthal doet ook mee aan dit evenement. Het beroemde museumgebouw is in 1988-1989 ontworpen door architect Rem Koolhaas samen met projectarchitect Fuminori Hoshino van het Rotterdamse architectenbureau OMA (Office for Metropolitan Architecture). Iedereen kent het opvallende gebouw aan het Museumpark wel.

Gedetailleerd model

In het bouwmodel komen vele karakteristieke details terug, zoals de schuine pilaren, de hellingbaan die dwars door het gebouw loopt en de façades van verschillende materialen. Zelfs de bekende gekleurde stoelen van het Auditorium zijn in het ontwerp verwerkt. De set wordt uitgebracht in een gelimiteerd oplage van 1000 stuks en heeft een verkoopadviesprijs van € 49,95. Vanaf 12 juni is de mini-Kunsthal Verkrijgbaar in de winkel van het museum. De pre sale is deze week gestart via kunsthalshop.nl. Het bouwmodel is dus een waar collectors item!

Zondag, bouwdag

Op zondag 12 juni wordt het limited edition-bouwmodel gelanceerd tijdens een feestelijk event in de Kunsthal. Fans en verzamelaars kunnen die dag meedoen met battles and challenges, workshops van LEGO-experts en gaan zelf aan de slag met het Kunsthal-exemplaar, waarbij zij kans maken op een Kunsthal minifiguur.

Architectuur in Rotterdam

De hele maand juni staat Rotterdam in het teken van architectuur. Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand vormt het Nieuwe Instituut in het Museumpark het festivalhart voor ontmoetingen tussen publiek, studenten en professionals. Bezoek festivals, lezingen, tentoonstellingen en doe mee met verschillende tours. Dit jaar is het thema Vista Rotterdam! Met verschillende ontwerpers, stadsmakers en vernieuwers wordt er ingezoomd op de invloed van architectuur op het dagelijks leven.

Gratis architectuurtours

Kunsthal Rotterdam is een van de iconen van de moderne architectuur en wordt jaarlijks bezocht door vele architectuurliefhebbers uit de hele wereld. Speciaal tijdens Rotterdam Architectuur Maand zijn er op zondag 5, 12, 19 en 26 juni gratis architectuurtours door het Kunsthal gebouw.

Rotterdamse Dakendagen

Tijdens de Rotterdamse Architectuur Maand kun je bij verschillende instellingen het dak op. Op zaterdag 4 en zondag 5 juni, tijdens de Rotterdamse Dakendagen, stelt de Kunsthal het dak open voor bezoekers. Er zullen dan bijzondere kunstwerken te zien zijn van onder andere Antony Gormley en Henk Visch én je kunt de Kunsthal-bijen van dichtbij bekijken. Daarnaast kan het publiek op het Nieuwe Instituut genieten van een spectaculair uitzicht vanaf Het Podium, ontworpen door architecten van MVRDV. Voor wie dan nog steeds geen last heeft van hoogtevrees is er de mogelijkheid mee te doen met de ruim 600 meter lange Rotterdam Rooftop Walk. Deze bevindt zich op maar liefst 30 meter hoogte boven de Coolsingel.

Kunsthal Rotterda
Museumpark, Westzeedijk 341
Rotterdam

Kunsthal Rotterdam