3 unieke wanddecoraties voor in huis!

3 unieke wanddecoraties voor in huis!

Je muren kunnen altijd wel wat opvrolijking gebruiken met wat wanddecoratie. Als je op zoek bent naar iets anders dan alleen maar een gewone fotolijst, maar je hebt geen idee waar te beginnen, laat je dan inspireren. Er zijn een aantal creatieve en onverwachte items die je aan je muur kunt hangen, waardoor je huis weer tot leven komt. Je hebt vaak alleen maar wat schroeven en een accu boormachine nodig voor de installatie, maar soms vergt het wat meer aandacht. Lees er hier meer over!

Gevlochten manden

Gevlochten manden zijn erg handig. Je kunt er niet alleen spullen zoals fruit en accessoires in bewaren, maar ze zijn ook super leuk om als decoratie aan je muur te hangen. Als je een paar manden bij elkaar hangt, krijg je een opvallend en artistiek effect. Het is ook een toffe manier om je vakantie herinneringen in leven te houden door lichte manden als souvenirs mee te nemen van je reizen. Een slimme tip is om manden van hetzelfde materiaal te kiezen, bijvoorbeeld zeegras, zodat alles mooi bij elkaar past in je huis.

Gipsen rozetten

Soms moet je gewoon wat creativiteit inzetten om een unieke muurdecoratie te maken. Je kunt bijvoorbeeld gipsen rozetten, plafondplaten en sierlijsten gebruiken die normaal rond plafondlampen worden geplaatst om draden en gaten te verbergen. Het eindresultaat is verbluffend en geeft je muur een klassieke en artistieke uitstraling. Het aanbrengen van deze gipsen rozetten moet wel nauwkeurig gedaan worden. Je moet eerst de muur schoonmaken en zorgvuldig afmeten waar je de rozetten wilt hebben. Vervolgens plak je de gipsen items op de muur en schilder je ze in dezelfde kleur als de rest van de muur. Het zal zeker de aandacht trekken!

Uitstal wandkasten

Als je van verzamelen houdt en je waardevolle spullen graag wilt laten zien zonder je huis vol te proppen, zijn uitstal wandkasten een slimme keuze. Deze kasten, zoals vakkenkasten of open boekenkasten, zijn geweldig om leuke spulletjes te laten zien. Als je niet zoveel ruimte hebt of op zoek bent naar decoratie met een twist, kun je zelfs wandkasten ophangen. Het is een goed idee om meerdere van deze kasten naast elkaar te plaatsen voor een gevoel van evenwicht. Hiermee kun je diverse souvenirs, kunstwerken en andere items netjes en stijlvol tentoonstellen, zonder dat ze door je hele huis verspreid liggen en voor chaos zorgen. Hoe ga jij je wand decoreren?