Deze taxi’s in India hebben een geweldig interieur

Taxi Fabric

Het is misschien een cliché, maar bij taxi’s in India denk ik al snel aan gammele wagens met bontgekleurde versieringen. Het bedrijf Taxi Fabric speelt handig in op dat cliché en maakt de Indiase taxi’s mooier dan ooit.

Taxi Fabric maakt bekledingen voor het interieur van de taxi. Dat zijn zowel de voorstoelen en achterbak als het plafond en de binnenkant van de deuren. Deze bekledingen hebben werkelijk spectaculaire ontwerpen bedacht door lokale kunstenaars.

Langere ritten

Taxichauffeurs die in zee zijn gegaan met Taxi Fabric merken dat klanten het fantastisch vinden. De fooien zijn hoger en mensen maken langere ritten in zo’n taxi. De bekleding zorgt dat je als passagier je ogen uitkijkt, zonder dat de taxi vies en rommelig is. Voor de kunstenaars en ontwerpen van de stoffen is het een manier om hun werk aan een breder publiek te tonen en er zijn ook bekledingen verkrijgbaar die subtiele commerciële boodschappen bevatten.

Bijzonder aan dit project is dat de financiering van Taxi Fabric is gedaan via een campagne op Kickstarter. Op de website van Taxi Fabric kun je meer te weten komen over de verschillende ontwerpen en de ervaringen van de chauffeurs.

Taxi Fabric

Taxi Fabric

Taxi Fabric

Taxi Fabric

Taxi Fabric

Taxi Fabric

Taxi Fabric

Taxi Fabric

Taxi Fabric

Taxi Fabric

Taxi Fabric