Een korte geschiedenis van sms en internet in films en series

We communiceren steeds vaker digitaal. Vooral korte en snelle berichten gaan voornamelijk via smartphone of computer. Het is dan ook niet meer dan logisch dat dit in films en tv-series ook een steeds grotere rol gaat spelen. Maar hoe breng je zoiets goed in beeld?

De montage van films en series is in de loop der jaren steeds sneller en sneller geworden. Het langdurig in beeld brengen van het scherm van een smartphone zodat de kijker een bericht kan lezen is dus geen handige optie. Toch was dit nog niet zo lang geleden de manier waarop dit soort berichten in beeld werden gebracht. De laatste jaren is er echter een verandering. Appjes en sms’jes zijn nu veel prominenter aanwezig en ze zijn losgekomen van het scherm van de telefoon. Goede voorbeelden daarvan zijn de series Sherlock en House of Cards.

In de video van fanatieke film- en tv-fan Tony Zhou is te zien hoe het in beeld brengen van berichtjes is veranderd in de loop der jaren. Ook is in dezelfde video te zien hoe hetzelfde eerder is gebeurd met het in beeld brengen van internet en handelingen op de computer.