Een serre verbouwen? Dat doe je zo!

serre

Ben jij ook zo gek op de natuur, maar heb je geen tuin? Of wil je het hele jaar door van je tuin kunnen genieten, weer of geen weer? Dan is een serre de oplossing voor jou! Met een serre haal je de natuur naar binnen en kun je genieten van je eigen groene oase. Maar hoe pak je zo’n verbouwing aan? Geen zorgen, in dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het verbouwen van een serre.

De juiste aanpak

Een serre verbouwen vergt de juiste aanpak. Voordat je begint, is het belangrijk om te bedenken wat je wilt met de serre. Ga je er alleen zitten om van het uitzicht te genieten? Of wil je er juist veel in werken of zelfs in wonen? Bedenk ook goed waar je de serre wilt plaatsen. Is er genoeg licht en ruimte? En is de plek goed bereikbaar? Vervolgens is het tijd om te kijken naar de kosten en de materialen. Wat is je budget en welk materiaal wil je gebruiken? Je kunt kiezen voor hout, aluminium of kunststof, of ga je laminaat kopen?  Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo is hout sfeervol, maar vergt het meer onderhoud dan aluminium en kunststof.

Een afvalcontainer huren

Bij een verbouwing komt altijd afval kijken. Om te voorkomen dat je tuin vol ligt met puin en afval, kun je een container huren. Een afvalcontainer is niet alleen handig, het is ook nog eens duurzaam. Het afval wordt namelijk gescheiden en gerecycled, waardoor het milieu minder belast wordt. Er zijn verschillende soorten afvalcontainers. Zo heb je containers voor bouw- en sloopafval, groenafval en puin. Het is belangrijk om te kijken welke container het beste past bij de verbouwing van jouw serre. Ook is het handig om van tevoren te bedenken hoeveel afval je verwacht te hebben. Zo voorkom je dat je halverwege de verbouwing een tweede container moet huren.

Het plaatsen van de serre

Nu je de juiste aanpak hebt bepaald en de afvalcontainer hebt geregeld, is het tijd om te beginnen met de verbouwing. Het plaatsen van de serre is een belangrijke stap. Het is daarom aan te raden om een ervaren vakman in te schakelen. Zo weet je zeker dat de serre stevig en veilig geplaatst wordt. Bij het plaatsen van de serre moet je ook rekening houden met de fundering. Een serre moet namelijk goed verankerd zijn om te voorkomen dat deze bij een storm of aardbeving omvalt. Een ervaren vakman weet precies hoe hij de fundering moet aanleggen.

De afwerking

Als de serre eenmaal staat, is het tijd voor de afwerking. Je kunt ervoor kiezen om de serre te laten stucen of te schilderen. Ook kun je de serre inrichten met mooie meubels en accessoires. Zo creëer je je eigen groene oase. Voordelen van het afwerken van de serre zijn onder andere dat het bijdraagt aan de isolatie en bescherming van de serre en dat het zorgt voor een mooie en afgewerkte uitstraling. Als je ervoor kiest om de serre te laten stucen, wordt er een laag pleisterwerk aangebracht op de muren en plafonds. Dit zorgt voor een glad en strak resultaat en geeft de serre een moderne uitstraling. Als je de serre liever wilt schilderen, is het belangrijk om te kiezen voor verf die geschikt is voor gebruik op glas en metaal. Het schilderen van de serre kan zorgen voor een kleurrijke en persoonlijke uitstraling. Veel succes!