Maak je huis klaar voor de zomer

zomers huis

De zomers in Nederland lijken wel steeds warmer te worden. Je huis daarop aanpassen is daarom absoluut geen slecht idee. Met slechts een paar ingrepen is ook jouw huis klaar voor de zomer.

Het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt bij de combinatie van de woorden ‘zomer’ en ‘huis’ is de tuin. Hoe groot of klein deze ook is, je tuin (terras of balkon kan natuurlijk ook) is de plek waar je in de zomer zoveel mogelijk tijd wilt doorbrengen. Daarom is het de moeite waard om in je tuin te investeren. Koop wat groen en zorg dat alles er weer netjes en schoon uitziet. Zorg ook voor flink wat bloemen. Dat is niet alleen mooi om naar te kijken, maar je doet de bijen er ook een plezier mee.

Groen in huis

Ook in huis geeft groen een zomerse sfeer. Zet in je kamers wat nieuwe planten en creëer zo je eigen urban jungle. Dan heb je in huis ook dat buitengevoel als het weer wat minder is. Bovendien hebben planten in huis heel veel voordelen. Het is bewezen dat planten de stress kunnen verlagen en ze zorgen ook nog eens voor zuivere lucht in huis. Alleen maar pluspunten dus.

Check je huis

Loop daarna je huis eens door om te kijken wat er nog meer gedaan kan worden om het klaar te maken voor de zomer. Heb je bijvoorbeeld een ventilator in huis voor de warme dagen? Met de warme zomers van de afgelopen jaren is het de moeite waard om daarin te investeren. Er zijn veel verschillende apparaten die voor koelte zorgen in huis. Denk aan ventilatoren, mobiele airco’s of vaste airco’s.
Vergeet de dekbedden in de slaapkamer(s) niet. Er zijn tegenwoordig dekbedden die koel blijven in de zomer. Zo kun je ook in een klamme zomernacht prima slapen. Heel belangrijk! In dat kader is het tevens goed om na te denken over horren waarmee je de muggen ’s nachts buiten de deur kunt houden. En als je dan toch bezig bent: maak dan meteen de boel eens lekker schoon en geeft een likje verf aan de plekken die dat wel kunnen gebruiken.

Warm buiten

In de zomer is het belangrijk om de warmte buiten de deur te houden, zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daar kun je een airconditioner voor kopen, maar vergeet niet slim gebruik te maken van je ramen. Het idee is simpel: is het buiten warmer dan binnen, dan laat je zoveel mogelijk je ramen dicht. Is het ’s avonds buiten afgekoeld en is de temperatuur lager dan in je huis? Dan zet je de ramen juist wijd open.
Het is daarom de moeite waard om eens te kijken of de ramen, kozijnen en deuren in je huis niet een upgrade kunnen gebruiken. Hierdoor kun je nog beter anticiperen op het weer. Op mooie dagen kun je van buiten en binnen één fijn geheel maken. Dat kan bijvoorbeeld door aan de tuinkant van je huis een schuifpui te plaatsen. Hiermee stap je nog makkelijker van je huis de tuin in. Zo’n grotere opening zorgt ervoor dat je je huis flink kunt luchten, want ook dat is erg belangrijk.

Slaapkamer

Een schuifpui of een groter raam is erg fijn bij de slaapkamers in huis. In sommige huizen kunnen ramen niet altijd (goed) open, waardoor je niet goed kan luchten. Misschien is het goed deze te vervangen of te upgraden. Dat kan een nieuw kozijn met verbeterd raamwerk zijn, een schuifpui, screens of een handigere deur. Er is meer mogelijk dan je denkt.

Het is slim om de hulp van een expert in te roepen. Hij kan je alles vertellen over de mogelijkheden, zaken waar je rekening mee moet houden en natuurlijk de kosten van een nieuw kozijn schuifpui, screens of een handige deur. Woon je in het zuiden van het land, dan raden we je PUUR Kozijn aan. Je kunt terecht voor kozijnen in Eindhoven of voor kozijnen in Venlo. Zij hebben alle kennis in huis om je te adviseren, zodat jouw huis straks helemaal klaar is voor de zomer.

Dit artikel is een samenwerking tussen PUUR Kozijn en Mixed Grill.