Waarom je de eerste GP race in Bahrein niet mag missen

Waarom je de eerste GP race in Bahrein niet mag missen

We streamden het afgelopen jaar meer Formule 1. De laatste race van het afgelopen seizoen werd gereden in Abu Dhabi. De laatste Grand Prix race op het programma trok veel bekijks en alle teams waren gebrand op een goed resultaat. In 2023 starten de Formule 1-coureurs in Bahrein.

De baan van Bahrein

Het Bahrain International Circuit is een prachtig stukje techniek. Sinds de eerste race in 2004 staat het bekend als een pittige baan. De baan is bedacht door de Duitse ontwerper Hermann Tilke die ook de circuits van Sepang, Shanghai, Singapore, Istanbul, Valencia en Abu Dhabi op zijn naam heeft staan. Het circuit van Bahrein is geen onbekende baan onder de mondiale motorsportfans. Dat komt door de 24 uitdagende bochten. Deze maken een ronde racen over dit circuit intens voor de racers, maar ook intens voor fans om naar te kijken.

Waarom we massaal Formule 1 streamen

Met de start van een nieuw racejaar in het vizier in 2023, is het streamen van de sport populairder dan ooit. Er zijn een paar redenen waarom nog meer fans naar de Formule 1 keken het afgelopen seizoen en waarom er het komende seizoen alleen maar meer fans bij zullen komen.

We hebben sportactie gemist tijdens de lockdown

In 2020 werden veel sportevenementen afgelast vanwege lockdowns. Nu halen we de verloren tijd in door dit jaar meer live sport te streamen. Het afgelopen seizoen konden we dat al doen met Formule 1. Het is immers een van de populairste sporten om te streamen. Lees over streamingtrends, door de ExpressVPN infografiek te bekijken.

Van Abu Dhabi naar Bahrein

Als je hebt genoten van de finale race in Abu Dhabi, dan vind je het vast niet erg om weer te starten in het Midden-Oosten. De eerste race van het seizoen gaat van 3 tot en met 5 maart 2023 plaatsvinden in Bahrein. Alle teams zullen gebrand zijn op een goed resultaat, in de hoop het nieuwe seizoen goed te starten. Er zullen in totaal 24 races zijn om te streamen, dus we hebben genoeg actie om naar uit te kijken. Voor de tweede race blijven we nog even in de Arabische sferen want die zal in Saudi-Arabië gereden worden.

Waarom je de eerste GP race in Bahrein niet mag missen We krijgen nooit genoeg van Max Verstappen

Max Verstappen van Red Bull Racing is zonder twijfel een van de populairste coureurs in de autosport op dit moment. Onze jonge landgenoot pakte wel 15 keer de winst in het afgelopen seizoen. Fans kijken ernaar uit dat hij ook in het komende seizoen weer fantastische records zal behalen.

Je kunt de races binnenkort kijken via de Metaverse

Je kunt races in de Formule 1 live kijken en streamen zoals je gewend bent, maar het komende jaar kunnen fans hun ervaring intensiveren in de Metaverse. Het project is een samenwerking tussen het Ministerie van Cultuur en Toerisme van Abu Dhabi en invloedrijke lokale partners.

Het Metaverse-project heeft als doel het bereik van Yas Island te vergroten. Yas Island is een kunstmatig eiland in Abu Dhabi met een eigen racecricuit. Je kunt hier een ritje maken in de snelste achtbaan ooit in Ferrari World of achter het stuur kruipen van een raceauto op het Yas Marina circuit.

Genoeg redenen om het komende Formule 1 seizoen te gaan kijken dus. Als je geen diehard fan bent is dit hét moment om in te stappen.