De 25 beste films van 2022 volgens David Ehrlich

We blikken nog een keertje terug op het afgelopen jaar. Ieder jaar maakt David Ehrlich een prachtig overzicht met de 25 beste films van het jaar. De editie van 2022 is, zoals we inmiddels gewend zijn, weer prachtig. Niet alleen vanwege de gekozen films, maar vooral vanwege de manier waarop Ehrlich deze toont.

David Ehrlich is het hoofd van de filmcritici bij IndieWire, dus je kunt met recht zeggen dat hij er wel kijk op heeft. Zijn keuze voor de 25 beste films kent daarom altijd wel wat verrassingen. Wellicht zit er zelfs wel een film of twee tussen die je over het hoofd hebt gezien. De grootste kwaliteit van zijn jaar overzicht is echter de fantastische montage.

Beeld en geluid

Voordat de daadwerkelijke top 25 begint toont hij een geweldige mash-up van cinema en muziek. Ook bij de 25 films zelf weet hij heel knap beeld en geluid te combineren. Het kijken van deze video zal gegarandeerd je filmliefde tot koortsachtige hoogte aanwakkeren. Mocht je na afloop Ehrlich willen bedanken, dan kan dat door een donatie te doen aan een goed doel. Ieder jaar mag de regisseur van de film die op 1 staat dat goede doel kiezen.

Het valt je wellicht op dat we de films uit het overzicht of de top 25 niet noemen. Dat doen we bewust. Het is namelijk echt de mnoeite waard om het overzicht zelf te gaan kijken.