Manchetknopen gemaakt van de versnellingsbak van een Formule-1-auto

manchetknopen

Kledingmerk Hackett London brengt de allersnelste manchetknopen ter wereld op de markt. Deze zijn namelijk gemaakt van de versnellingsbak van een raceauto uit de Formule 1. Hiervoor werkt men samen met Williams Martini Racing waar Hackett ook de kledingleverancier van is.

Het idee voor deze manchetknopen ontstond toen Jeremy Hackett een rondleiding kreeg door de fabriek van Williams Martini Racing. Deze high-tech-omgeving inspireerde hem tot het maken van deze unieke items.

Smelten

Een aluminium versnellingsbak uit de Formule 1 gaat gemiddeld zo’n zes wedstrijden mee. Daarna is deze versleten en dus afgedankt. Dit gegeven was de basis voor het idee om manchetknoppen te maken van deze oude bakken. Dat gaat overigens nog niet zo heel eenvoudig want daarvoor moet eerst het aluminium bij een temperatuur van 660 graden omgesmolten worden.

Vervolgens snijdt een laser de vorm van de manchetknoop eruit en brengt men de logo’s van Hackett London en Williams Martini Racing aan. De manchetknopen zijn gemaakt in een gelimiteerde en genummerde oplage van 50 paar. Deze zijn vanaf eind juli voor €375 te koop via de website van Hackett en de winkel in Regent Street in Londen.

manchetknopen

manchetknopen

manchetknopen