Eetbare versies van de Hermès Birkin

eetbare Hermès Birkin
Foto’s: Ben Denzer/Hermès

De Birkin van Hermès is met stip de meest gewilde tas van de laatste jaren. Kunstenaar Ben Denzer verwerkte het iconische ontwerp tot een serie eetbare versies.

Dat deed hij in opdracht van Hermès, dat de de foto’s van de eetbare tassen deelde op Instagram. Daar konden de tassen van asperge, komkommer en koolbladeren op gemengde reacties rekenen. Niet iedereen begrijpt immers een creatieve, humorvolle foto op de account van een luxe modehuis.

Waar het om draait, is natuurlijk het uiterlijk van de Hermès Birkin. Zelf als deze van bijvoorbeeld komkommer is gemaakt, is de tas nog uit duizenden te herkennen. Ben Denzer maakte naast de drie tassen die Instagram haalden ook nog een tas van appels en een tas van bananen. De complete serie plus een kijkje achter de schermen is te vinden op de Insta van Ben Denzer.

Jane Birkin

De Hermès Birkin bag is vernoemd naar de Engelse zangeres en actrice Jane Birkin. Het verhaal gaat dat zij in 1983 in het vliegtuig zat naast Jean-Louis Dumas, de toenmalige baas van Hermès. Zij beklaagde zich over het feit dat ze geen fijne leren reistas kon vinden. Dat bracht Dumas op het idee om aan haar wensen te voldoen.

De rest is geschiedenis, want sinds eind jaren ’80 is de Birkin een hit. Er zijn zelfs wachtlijsten om een Hermès Birkin te kunnen bemachtigen. Zodoende kost een tweedehands tas je alsnog zo’n €20.000. Eerder dit jaar maakte kunstenaarscollectief MSCHF sandalen van de populaire tas.

eetbare Hermès Birkin

eetbare Hermès Birkin

eetbare Hermès Birkin