MSCHF maakt Birkinstocks van de luxe Hermès Birkin

Luxe sandaal van MSCHF

Kunstenaarscollectief MSCHF weet als geen ander de hedendaagse consumptiecultuur om te zetten in spraakmakende kunst. Dit keer doen ze dat met de creatie van extreem luxe sandalen.

De Birkinstock is een variant van de beroemde sandaal van Birkenstock, maar dan gemaakt van verknipte tassen van luxemerk Hermès. De Birkin is het populairste model uit de tassenlijn van Hermès. Zo populair dat er enorme wachtlijsten voor zijn. Bij MSCHF hebben ze desondanks een paar exemplaren weten aan te schaffen. Deze zijn uit elkaar gehaald en versneden, zodat er sandalen van gemaakt konden worden.

Hermès Porosus Crocodile Birkin 35

Deze extreem luxe Birkinstocks worden door MSCHF verkocht voor prijzen van $34.000 tot $76.000. Voor zo’n fikse prijs koop je dan bijvoorbeeld sandalen die zijn gemaakt van een ‘verwoeste’ Hermès Porosus Crocodile Birkin 35 van rood leer. Gouden gespen op de sandaal maken het geheel af.

Heb je interesse in een paar, dan kun je contact opnemen met MSCHF via de speciale Birkinstock-site. Daar kun je ook een manifest lezen waarin het collectief uitlegt waarom ze deze sandalen hebben gemaakt. Eerdere acties van MSCHF waren onder andere het verknippen van een schilderij van Damien Hirst en een Nike Air Max met wijwater.

Luxe sandaal van MSCHF

Luxe sandaal van MSCHF

Luxe sandaal van MSCHF