Ememem repareert scheuren met mozaïek

Mozaïek van kunstenaar Ememem
Foto’s © Ememem

Gaten en scheuren in de stoep, weg of muur vormen een uitdaging voor de Franse kunstenaar Ememem. Hij vult deze plekken met kleurrijke mozaïeken.

Van oorsprong was Ememem werkzaam als keramist. Een openbaring in een steeg in Lyon in 2016 deed hem de stap maken naar een bijzondere tak van street art. Sindsdien fleurt hij de wereld op met zijn schitterende reparaties in de openbare ruimte. Op deze manier schenkt Ememem aandacht aan onvertelde verhalen. De mozaïeken zijn zo schitterend en gedetailleerd, dat het lijkt alsof ze altijd op die plek hebben thuisgehoord.

Herinneringen

Elke scheur en ieder gat in de straat of stoep kent immers een verhaal. Van stenen die uit de stoep zijn gehaald uit baldadigheid tot een scheur die is ontstaan door een botsing met een vrachtwagen. Door deze plekken uit te lichten, blijven de herinneringen hangen in de stad. Al weet waarschijnlijk niemand meer wat er nu precies heeft plaatsgevonden. Het werk van Ememem voegt een diepere laag toe aan al die verhalen.

Lyon is nog steeds de thuisbasis van Ememem, maar zijn werk is ook te ontdekken in Parijs en street art-walhalla Stavanger. Deze zomer gaat hij voor het eerst naar Duitsland om daar te werken op uitnodiging van het urban festival ibug. Ook is de komende maanden werk van Ememem te zien in Galerie Italienne in Parijs tijdens de groepstentoonstelling Ceramics Now. Of in Lyon tijdens Spraying Board.

Wil je op de hoogte blijven van het werk van Ememem dan kun je hem volgen op Instagram.

Mozaïek van kunstenaar Ememem

Mozaïek van kunstenaar Ememem

Mozaïek van kunstenaar Ememem

Mozaïek van kunstenaar Ememem

Mozaïek van kunstenaar Ememem

Mozaïek van kunstenaar Ememem