Whisky voor de liefhebbers van Game of Thrones

Game of Whisky

Nog niet zo lang geleden bracht Johnnie Walker een speciale whisky van Game of Thrones op de markt. Dit bleek slechts een voorbode voor nog veel meer heerlijke flessen met een verwijzing naar de populaire televisieserie.

In afwachting van het achtste en laatste seizoen kunnen fans van Game of Thrones zich verwarmen aan maar liefst 8 verschillende flessen van gerenommeerde merken. Er zijn 7 flessen die verwijzen naar de verschillende huizen in Westeros en eentje naar de Night’s Watch. Op het etiket zie je heel mooi het wapen van het bijbehorende huis. Een zeer smakelijk collectors item!

Sterke vrouwen

Er is geprobeerd om echt een link te leggen tussen de whisky en het huis. Zo is de zwarte fles voor de Night’s Watch, omdat de distilleerderij van Oban te vinden is aan een steile klif met uitzicht op een grens. Een ander mooi voorbeeld is de link tussen Cardhu en House Targaryen. Beiden kennen sterke vrouwen als leiders. Eén van de twee oprichters van Cardhu in 1824 was Helen Cumming.

Andere combinaties zijn: Royal Lochnagar en House Baratheon, Dalwhinnie en House Stark, Lagavulin en House Lannister, The Singleton of Glendullan en House Tully, Talisker en House Greyjoy & and Clynelish en House Tyrell. De flessen zijn vanaf nu te koop voor prijzen tussen de 30 en 150 euro per fles.