Futura 2000 beschildert ramen van Palais de Tokyo

Raamschildering van Futura 2000
Foto’s: Futura Labatories en Palais de Tokyo

Sinds 2012 loopt bij het Palais de Tokyo het Lasco Project. Dit project slaat een brug tussen street art en de traditionele kunstwereld. Dit jaar heeft curator Hugo Vitrani kunstenaar Futura 2000 geselecteerd.

In 2014 was Futura ook al te gast bij het Lasco Project. Toen maakte hij samen met collega-kunstenaar Cleon Peterson en VHILS een aantal werken op de muren van het Palais de Tokyo. Dit keer pakt Futura 2000 het net even anders aan. Zijn werk is niet te zien op of aan de muren, maar op de ramen van het gebouw.

Scherpe lijnen

Het werk Violent Treasure bestaat uit een serie beschilderde ramen in typische Futura-stijl, met zijn scherpe lijnen en gekleurde vlekken. Wie langs het Palais wandelt of rijdt, zal (zeker ’s avonds) de kunst goed kunnen zien. Tot en met 13 september 2020 zal het kunstwerk te bewonderen zijn.

Het is interessant om het niet alleen van buiten te bekijken, maar ook een kaartje te kopen om Violent Treasures van een andere kant te aanschouwen. Door de andere context ziet de raamschildering er dan totaal anders uit.

Raamschildering van Futura 2000

Raamschildering van Futura 2000

Raamschildering van Futura 2000

Raamschildering van Futura 2000